Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Naše země, naše pravidla!

Radek Rozvoral: Naše země, naše pravidla!

IMG_1142a
Pak, že to nejde. Jde všechno, musí se chtít, ale hlavně musí o tom rozhodnout většina občanů v referendu, aby to bylo co nejdemokratičtější.

Ve švýcarském kantonu Ticino se začal přísně vymáhat zákon o zákazu nošení pokrývky hlavy islámského typu (burka), o kterém bylo rozhodnuto v referendu, které se v tomto kantonu uskutečnilo v roce 2013. Došlo to až tak daleko, že o této nové legislativě nedávno informovalo své občany velvyslanectví Saúdské Arábie v Bernu.

Švýcarsko je zemí, kde skvěle funguje systém přímé demokracie jak na místní, kantonální, ale i celostátní úrovni. Už vidím všechny ty odpůrce referend, jak to komentují slovy, že to jde pouze ve Švýcarsku, nikde jinde a že my nejsme Švýcaři. Důvod proč to ve Švýcarsku jde a nikde jinde ne je nasnadě. Samozvané elity všude v Evropě totiž odpírají obyčejným lidem spolurozhodovací právo, aby za žádnou cenu nepřišli o svůj mocenský monopol.

Jiný důvod není a já jsem pevně přesvědčen, že brzy začne přímá demokracie i s přispěním našeho hnutí SPD, které je členem evropské frakce ENF (Evropa národů a svobody) sdružující hlavní vlastenecké parlamentní strany Evropy pod vedením předsedkyně francouzské Národní fronty Merine Le Pen fungovat v celé Evropě, jelikož občané nad tím velice přemýšlí a nebudou se chtít i nadále podřizovat samozvaným elitám, které nehájí jejich zájmy.

2016-07-12T06:37:23+02:00