Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: FAKE NEWS po česku. Někteří novináři v naší zemi odvádí skutečně zvláštní práci.

Novinky.cz píší o jakémsi Okamurovém „SPO“, přitom se naše hnutí nazývá SPD a SPO je zcela jinou stranou, novináři Idnes a Hospodářských novin jdou ještě dál a existenci Okamury pokud možno rovnou ignorují. Například když jsme spolu s Tomiem před několika týdny byli mezi desítkou hlavních účastníků konference vlastenecké ENF Marine Le Pen v Německu. Hospodářské noviny o této konferenci informovaly již předem a pak redaktor čtenáře mystifikoval, že „Češi na „schůzce“ v Koblenzi nebudou“.

iDNES pak o konferenci v čele s Le Pen a německou AfD informoval tak, že si Okamurova vystoupení na konferenci vůbec nevšiml. Naštěstí má Idnes blog a tam můj článek o vystoupení Tomia Okamury na této konferenci přečetlo 20 tisíc lidí. Ovšem i na blogu Idnes to není legrace. Nedávno jsem tam informoval čtenáře o zcela šokující zprávě z Německa, kdy imigrant sexuálně zneužil 6 letou holčičku, zapříčinil smrt jejího otce a na závěr prohlásil, že mu bylo jedno, jak starou ženu sexuálně napadl. Co na to redakce Idnes? Poslali mi email: „Vážený pane Fialo, Váš poslední blog porušuje kodex blogera, viz: Na titulní straně blog iDNES.cz nemohou být: články, které se týkají aktuálního politického či společenského dění a nejsou dostatečně zdrojovány, přičemž za relevantní nelze považovat zdroje z nedůvěryhodných webových stránek, hoaxy ap.“

Byl jsem trochu v rozpacích, že novináři Idnes nesledují mainstreamová zahraniční média a když už o té zprávě někdo informuje za ně, tak si tu zprávu sami neprověří prostřednictvím 30 vteřin hledání na Googlu.
A toto dění se zdaleka netýká jenom mně, Okamury nebo SPD. Jen jsem s vámi podělil svými nedávnými zkušenostmi a vynechal desítky starších příhod. Co si o tom všem myslíte vy? Jak si takovou práci výše zmíněných novinářů vysvětlujete? Sledujte: https://www.facebook.com/radimfiala.cz/

2017-03-02T21:03:57+01:00

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|