Úvodní stránkaNovinkyTomio Okamura: Podporuji platové a pracovní požadavky OBYČEJNÝCH zaměstnanců České pošty a odsuzuji pokusy prohlásit jejich stávku za nezákonnou

Podporuji platové a pracovní požadavky OBYČEJNÝCH zaměstnanců České pošty a odsuzuji pokusy prohlásit jejich stávku za nezákonnou. Vše v situaci, kdy generální ředitel České pošty Martin Elkán má plat osm milionů korun ročně a další nejvyšší manažeři pod ředitelem mají platy až 4,2 milionu korun ročně. Řekněme si zcela jasně a na rovinu – plnou odpovědnost za vedení a hospodaření tohoto státního podniku má vláda v čele se Sobotkou (ČSSD), Babišem (hnutí ANO) a Bělobrádkem (KDU-ČSL).

A nehledě na Českou poštu si řekněme také zcela jasně, že obyčejní lidé v České republice mají nižší mzdy, než odpovídá ekonomické výkonnosti ČR v porovnání s většinou států EU. Dochází doslova k vykořisťování české ekonomiky v řádu stamiliard ročně. Tyto peníze mizí do zahraničí a vyvádění těchto peněz umožňuje mimo jiné nízká úroveň mezd v ČR. Vyvádění zisků firem z České republiky do zahraničí je nejméně dvakrát vyšší než by odpovídalo ekonomickým podmínkám v České republice a Evropské unii a vyvádění výnosů z ČR převyšuje příliv nových zahraničních investic a reinvestic.

To je pro vývoj ekonomiky velmi rizikové, jelikož zisky se tak v Česku ani neinvestují, ani se nepromítají do vyšších mezd českých zaměstnanců, a naší republiku tak může v budoucnosti ohrozit nedostatek prostředků pro zásadní modernizaci a rozvoj průmyslu a modernizaci celé ekonomiky.

Zahraniční firmy dosahují v ČR někdy až více než dvacetiprocentní ziskovosti proti evropskému pětiprocentnímu průměru.

Naše hnutí SPD bude důrazně vystupovat proti moci nadnárodních korporací a budeme podporovat legislativní změny, které zamezí vyvádění významné části našeho HDP mimo ČR.

Co si o tom myslíte Vy? A jestli se mnou souhlasíte, prosím sdílejte. Děkuji, že jste navštívili můj profil a přeji, ať se Vám daří.

2016-12-23T16:52:16+02:00