Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Česká televize vede tažení proti držitelům zbraní a pomlouvá je.

Aktualita

Radim Fiala: Česká televize vede tažení proti držitelům zbraní a pomlouvá je.

ČT konkrétně šíří dezinformace a fake news ohledně zločinů spáchaných legálně drženou zbraní a lže o chystané novele zákona o zákazu držení pušek na broky v rámci Evropské unie. Upozorňuje na to advokát a odborník na zbraňovou legislativu a civilní držení zbraní Tomáš Gawron. Hnutí SPD odmítá očerňování legálních držitelů zbraní ze strany ČT i lži a propagandu prolhané sluníčkářské České televize. Právo držet zbraně a právo na sebeobranu považujeme za základní občanská práva!

Gawron vyvrací manipulace, které v pořadu 90’ ČT24 zazněly. Redaktor například uvedl, že „legálně drženou zbraní spáchají Češi každý rok zhruba stovku trestných činů. A třeba v loňském roce policisté zaznamenali 108 takových případů“. To je ale manipulace.

„ČT měla k dispozici detailní statistiku, rozhodla se použít jen část,“ upozorňuje Gawron s tím, že ČT záměrně spojila ostré střelné zbraně s plynovými. „ČT cíleně smíchala dohromady volně dostupné plynovky a zbraně na zbrojní průkaz. Míchání plynovek s ostrými zbraněmi je českou novinářskou klasikou. Jindy bych to dal na vrub neznalosti, jenže ČT ve stejném pořadu o šest minut později detailně popisuje kategorie zbraní a podmínky pro jejich držení. Omyl je tedy vyloučen,“ je si jistý zbraňový expert Gawron.

Vyžádal si proto od Ministerstva vnitra stejné informace, jaké dostala Česká televize. „Z oněch 108 uváděných trestných činů spáchaných legálně drženými zbraněmi představují plynovky a jiné zbraně kategorie D celkem 73,“ upozorňuje Gawron, že trestných činů, spáchaných legálně drženou ostrou zbraní, bylo jen 35. „Ze zbývajících 35 trestných činů šlo čtyřikrát o výtržnictví a dvanáctkrát o nebezpečné vyhrožování,“ pokračuje Gawron s tím, že pouze ve třech případech šlo o vraždu, „z toho dvě motivované osobními vztahy a jednu tzv. ostatní“.

„Ať už jde o míchání plynovek s ostrými zbraněmi nebo o snahu o navození podvědomého spojení legálních zbraní s vraždami či loupežemi, byla ČT v pořadu naprosto mimo,“ kritizuje pořad České televize expert, kterému také vadí výrok moderátora, že „oprávnění držitelé zbraní se dopouštěli trestných činů šestkrát častěji než osoby bez zbrojního průkazu“.

Při pohledu na statistiky policie je ale zřejmé, že jen nepatrná část trestných činů byla vykonána se střelnou zbraní v ruce. „Toto tvrzení je pravdivé, jen pokud se oběti trestných činů spáchaných jinak než legálními střelnými zbraněmi nepočítají,“ upozorňuje Gawron, že ČT schválně překrucuje policejní data.

Dále se v rámci stejného pořadu věnuje Gawron vstupu moderátora přímo z Bruselu. „Ten se vyjadřuje k brokům a zpřísňování směrnice a házel jednu perlu za druhou,“ píše Gawron. Moderátor například uvedl, že Evropská unie „plánuje zakázat pouze určitou část broků a pouze v mokřadech, tudíž říkat české veřejnosti, že jim Evropská unie zakáže broky, je nesmysl“.

Gawron ale opět označuje toto vyjádření za lživé. „Evropská komise ve vyjádření výslovně potvrdila, že současný návrh míří na zákaz olova nejen v brocích, ale i střelách, a nejen v mokřadech, ale i mimo ně. Slova redaktora jsou vysloveně lživá,“ kritizuje dále Gawron práci redaktorů ČT.

Dále se podle Gawrona moderátor z živého vstupu dopustil dezinformace v případě přijímání zákona o legálním držení zbraní v rámci EU. „V tuto chvíli v bruselských institucích na stole neleží žádný dokument, který by měl zpřísňovat jakákoliv další pravidla. Je možné, že za 5–20 let, kdo ví, přijde Evropská komise s nějakým plánem na další zpřísnění pravidel. Ale tady si musíme říct jednu základní věc. Opět to nebude moment, kdy by někdo v Bruselu něco nařizoval. Opět to bude výsledek debaty, jednání členských států, které se koneckonců na tom rozhodnutí budou podílet,“ uvedl redaktor.

Gawron upozorňuje, že zbraňová směrnice už totiž byla přijata. Jako dezinformaci považuje Gawron redaktorův výrok, že vše je výsledkem debaty států v europarlamentu. „Při této proceduře se v Radě užívá většinové hlasování a ČR byla přehlasována. Při samotném přijímání směrnice: připomínky ČR při expertní fázi nebyly brány v potaz, hlasování o návrhu v europarlamentu trvalo čtyři minuty a padesát vteřin, z toho cca čtyři minuty trvalo zamítnutí návrhu Dity Charanzové na umožnění hlasování o pozměňovacích návrzích,“ má jasno Gawron o další fake news v rámci pořadu ČT.

Hnutí SPD odmítá očerňování legálních držitelů zbraní ze strany ČT i lži a propagandu prolhané sluníčkářské České televize. Právo držet zbraně a právo na sebeobranu považujeme za základní občanská práva!

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Dezinformace-z-CT-Muze-to…

2019-10-10T10:04:51+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0