Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Vládní důchodová komise zakomponovala do svého návrhu garantovaný minimální důchod, což je princip, který dlouho navrhuje SPD.

Aktualita

Radim Fiala: Vládní důchodová komise zakomponovala do svého návrhu garantovaný minimální důchod, což je princip, který dlouho navrhuje SPD.

Mluvilo se prý o 30 procentech minimální mzdy, což by nyní činilo necelých 10 tisíc korun – to je podle hnutí SPD ale málo. Jiný návrh byl dokonce jenom šest tisíc korun. My sami jsme předložili zákon o minimálním důstojném důchodu tak, aby nikdo neměl méně, než je hranice chudoby (12 tis. Kč čistého) – a až od této částky zásluhově. Samozřejmě podmínkou zůstává odpracovaný počet let. Za invalidní a starobní důchody do 12 tis. Kč se prostě podle nás nedá vyžít! Když podpoříte hnutí SPD, tak s námi bude opravdu líp a budete mít víc. 🙂 ????

Čili vítáme, že princip garantovaného minimálního důchodu důchodová komise vzala za svůj – to považujeme za svůj úspěch. Ale ohledně výše a parametrů bude ještě debata.

Připomínám, že hnutí SPD podpořilo zvýšení finanční částky důchodů o 900 korun a navíc navrhlo, aby v rámci avizovaného zvýšení důchodů o 900 korun dostali navíc všichni, kteří mají důchody do 10 tisíc korun měsíčně, ještě dalších 900 korun, aby se alespoň trochu dorovnala výše nejnižších důchodů, jelikož za současné situace nelze z této částky vyžít.

Navrhli jsem též zákon na zavedení minimálního důchodu, který by lidem garantoval minimální důstojný starobní důchod ve výši hranice chudoby stanovované Evropským statistickým úřadem (Eurostat), která je dnes pro ČR zhruba 12 tisíc korun čistého – a až od této částky zásluhově. Samozřejmě v případě starobních důchodů jen pro ty, co mají odpracován počet let. Navrhujeme zvýšit také invalidní důchody.

Podle hnutí SPD si senioři zasluhují úctu a mají podle nás nárok na důstojné stáří. SPD podporuje i navyšování důchodů. Když podpoříte hnutí SPD, tak s námi bude opravdu líp a budete mít víc. 🙂 ????

https://www.novinky.cz/…/duchodova-komise-planuje-minimalni…

2019-11-24T16:08:21+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0