Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Máme tady jedovaté výsledky politiky USA a Turecka na Blízkém východě.

Aktualita

Radim Fiala: Máme tady jedovaté výsledky politiky USA a Turecka na Blízkém východě.

Islámský stát prý zastavil svůj úpadek a po reorganizaci se vrátí silnější a nebezpečnější, varovali představitelé Kurdů, kteří hovořili s britskou televizí BBC. Dle nich IS v Iráku výrazně posiluje v oblasti, kterou nikdo nekontroluje. Intervence Turecka a USA na Blízkém východě vzestupu Islámského státu pomáhají jako v minulosti. Islámský stát se totiž Američanům hodí proti vládě Bašára Asada a proti Íránu. Turkům se hodí i proti Kurdům. Je známo, že Američané podporovali islámské teroristy. Tito nám chtějí kázat o lidských právech a boji proti terorismu?

Ozbrojenci Islámského státu jsou podle kurdského protiteroristického specialisty Lahura Talabanyho aktuálně zručnější a nebezpečnější než příslušníci al-Káidy. „Mají lepší techniky, taktiky a mnohem více peněz k dispozici,“ řekl Talabany pro BBC a dodal, že přestože se opět zvyšují útoky ozbrojenců z IS, tak je přesto těžší lokalizovat jejich buňky. „Pozorujeme, že jejich aktivita narůstá a myslíme si, že jejich fáze přebudování je u konce,“ řekl kurdský představitel pro BBC.

Bývalý džihádista Noman Benotman, jenž spolupracoval s Usámou bin Ládinem, v Praze na přednášce CEVRO Institutu řekl, že například Hillary Clintonová podporovala dodávkami zbraní islámské teroristy v Sýrii, kteří bojují proti režimu Bašára Asada. Barack Obama a Clintonová napomohli dle něj vzniku Islámského státu a tomu, že se Muslimské bratrstvo v Egyptě chopilo moci. Džihádisté dle Benotmana dokonce od USA na základě rozhodnutí Clintonové dostávali zbraně.

Je také známo, že Turecko odebíralo od Islámského státu levnou ropu a že Američané podporovali islámské teroristy. Tito nám chtějí kázat o lidských právech a boji proti terorismu?

https://echo24.cz/…/islamsky-stat-povstava-z-popela-je-pry-…

https://www.parlamentnilisty.cz/…/Stupidita-George-W-Bushe-…

2020-01-12T16:05:36+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0