Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaČeská televize je v exekuci a odmítá se podřídit rozhodnutí soudu

Česká televize je v exekuci a odmítá se podřídit rozhodnutí soudu

[wpdts-custom start=”post-created” format=”j.n.Y G:i”]
Radim Fiala: To je šokující. Česká televize je v exekuci a odmítá se podřídit rozhodnutí soudu.
ČT totiž odmítla poskytnout informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím, jak ji ve sporu s Unií obhájců (UO) v pravomocném rozsudku nařídil Městský soud v Praze. Televize podala kasační stížnost, to z ní ovšem nesnímá povinnost respektovat rozhodnutí soudu. Celá kauza podle mě také dokazuje naprostou neobjektivitu a zaujatost České televize. O věci informovala server ceska-justice.cz. Hnutí SPD navrhuje úplné zrušení koncesionářských poplatků. Prosazujeme přeměnu České televize na příspěvkovou organizaci se stanoveným a kontrolovatelným rozpočtem, která bude objektivně informovat o dění ve světě a České republice.
Unie obhájců se již v roce 2017 obrátila se žádostí na ČT o poskytnutí informací týkajících se vyváženosti diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Požadovala informace o složení hostů pořadu v případě, že jeho tématem byly otázky týkající se justice, státního zastupitelství, advokacie, trestního řízení a trestních kauz a informace o hostech pozvaných do pořadu. ČT odmítla takové údaje poskytnout. Podle Městského soudu v Praze na to u dvou dotazů neměla právo a u dalších dvou byla její odpověď právně nedostatečná. Nařídil proto do 15 dnů část informací poskytnout a u části lépe vysvětlit své rozhodnutí.
„ČT ve lhůtě informace neposkytla, pouze zaplatila náklady řízení a podala kasační stížnost. Takovému postupu se Unie obhájců musí bránit, jde o protiprávní jednání, které sama ČT ve svých reportážích často kritizuje,“ uvedl advokát a člen prezídia Unie obhájců Václav Vlk. Proti ČT je tak vedena exekuce, kterou nařídil Obvodní soud pro Prahu 4. Exekuci vede soudní exekutor z Nymburka Tomáš Pospíchal.
Pokud jde o vyváženost Otázek Václav Moravce, víme své. Pan Moravec už tam po několik let nezve předsedu hnutí SPD Tomia Okamuru. Víme také například, že Česká televize nedodržela zásady objektivity a vyváženosti, když v loňském pořadu 90′ na ČT24 rozebírala souvislosti regulace střelných zbraní. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.
Není to první případ, kdy bylo odhaleno, že Česká televize není objektivní. Odvysílaná reportáž Vrtěti hladomorem o dezinterpretační kampani byla podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) sama dosti dezinterpretační. „Spojením fakticky nesouvisejících informací tak bylo vyznění pro diváky značně zavádějící,“ napsala přesně RRTV v reakci na stížnost protiislámského aktivisty Lukáše Lhoťana. Reportáž byla odvysílána v pořadu České televize „168 hodin“, který moderuje Nora Fridrichová, na začátku loňského prosince. ČT sama kdekoho obviňuje z dezinformací, ale sama manipuluje!
Vidíme, že ČT sama kdekoho obviňuje z dezinformací, ale sama není objektivní! Hnutí SPD navrhuje úplné zrušení koncesionářských poplatků. Prosazujeme přeměnu České televize na příspěvkovou organizaci se stanoveným a kontrolovatelným rozpočtem, která bude objektivně informovat o dění ve světě a České republice.
2020-10-14T16:27:24+02:00