Český jarmark SPD ve Zlíně

24.8.2021 9:22

„Nepřizpůsobiví žádný důchod mít nebudou“, rozohnil se Tomio Okamura během Českého Jarmarku ve Zlíně. Druhá zastávka předvolební tour SPD měla podobný úspěch jako premiéra v Olomouci. Atmosféra byla v pěkném letním dni výborná, dorazily opět stovky návštěvníků a ohlášení provokatéři nakonec chyběli.

Po sobotním úspěchu v Olomouci se Český Jarmark SPD v neděli přesunul do sousedního Zlínského kraje. Na náměstí Míru dorazily v průběhu odpoledne opět stovky lidí.

Zlín má pro Tomia Okamuru zvláštní význam. Právě zde v roce 2012 triumfem v senátorských volbách zahájil svou politickou kariéru. Nyní do krajského města přivezl předvolební Český Jarmark, na kterém SPD dává lidem možnost nakoupit si za rozumné ceny produkci od českých farmářů.

Sám Okamura během sobotního večera po Jarmarku v Olomouci zvládl ještě dvě předvolební zastávky v Prostějově a sousedních Vrahovicích, aby ve 12 hodin byl opět připraven na putovním pódiu předvolebního jarmarku.

Před zahájením zlínského jarmarku se na sociálních sítích objevily výzvy k narušování akce, ovšem obavy z konfliktu s oponenty se ukázaly jako plané. Na náměstí Míru dorazili jen lidé s upřímným zájmem o SPD a produkci jarmarku.

Ve Zlínském kraji vede kandidátku SPD dvojice zkušených lékařů Vladimír Zlínský – Jaroslav Dvořák. To ovlivnilo i volbu témat, Tomio Okamura více hovořil o pandemii a opatřeních. Je podle něj nezbytné, aby se děti vrátily bez podmínek do škol, a odmítl povinné očkování.

Z dalších témat ve svém projevu zmínil například zestátnění exekutorů, ale největší ohlas měla témata migrace a nepřizpůsobivých. Jejich zvýhodňování podle Okamury musí skončit. V souvislosti s důchodovou reformou poznamenal, že „nepřizpůsobiví žádný důchod mít nebudou“. Neznamená to, že by nedostali nic, měli by dostat tzv. minimální důchod na úrovni životního minima, čímž by se zohlednil jejich příspěvek do důchodového systému.

Aplaus sklidilo též Okamurovo prohlášení: „Česká republika musí být na prvním místě, nezajímá mě, co chce Brusel.“

Radim Fiala se věnoval tématu českých potravin, které stálo za akcí Český Jarmark. Ta má podpořit české zemědělce a jejich produkci. Fiala z pódia hovořil o vytlačování českých výrobků a bramborách z Egypta, na kterých si prodejci mastí kapsy.

Odkaz na celý článek zde: https://bit.ly/3kjdtlH

Fotografie k prohlédnutí zde: https://bit.ly/3grqGbc