Úvodní stránkaNovinky z EUEuroposlanci chtějí vlastní armádu EU, jednotnou zahraniční politiku a přijetí afghánských “uprchlíků”

3.10.2021 9:22
Tomio Okamura: Europoslanci chtějí vlastní armádu EU, jednotnou zahraniční politiku a přijetí afghánských “uprchlíků”.
Hnutí SPD požaduje referendum o vystoupení z EU! Europoslanci chtějí vlastní armádu EU a přijetí afghánských „uprchlíků“. Evropská unie chce po neúspěchu spojenecké mise v Afghánistánu vybudovat vlastní obranné síly a přestat být vojensky závislá na Spojených státech. Shodli se na tom minulý týden poslanci Evropského parlamentu v usnesení, v němž označili odchod ze země za „kolektivní selhání” Západu. Státy Evropské unie zároveň oživily v reakci na vývoj v Afghánistánu letitou myšlenku na vybudování vlastních sil rychlé reakce a hovoří o posilování obranné spolupráce.
Europoslanci minulý týden zároveň vyzvali k tomu, aby členské země upustily v zahraniční a bezpečnostní politice od jednomyslného rozhodování a přešly k většinovému. To hnutí SPD jednoznačně odmítá, jelikož Česká republika ztratí vliv na rozhodování o naší republice!
Odmítáme jak myšlenku výstavby společné evropské armády, tak předávání dalších pravomocí do Bruselu. Požadujeme prosazení zákona o referendu, včetně referenda o vystoupení z EU.
2021-10-04T09:17:30+02:00