Úvodní stránkaNovinky z EUHnutí SPD odmítá Zelený úděl EU, uhlíkovou ideologii a nesmyslný boj proti CO2, který likviduje naši ekonomiku

21.2.2021 11:05
Tomio Okamura: Hnutí SPD odmítá Zelený úděl EU, uhlíkovou ideologii a nesmyslný boj proti CO2, který likviduje naši ekonomiku.
Jediným reálným současným řešením energetické bezpečnosti ČR je dostavba jaderné elektrárny Dukovany a v této souvislosti prosazujeme otevřené kompetitivní (konkurenční) výběrové řízení.
Tento týden je na pořadu jednání Sněmovny třetí čtení vládního návrhu zákona o opatřeních k přechodu České republiky k nízkouhlíkové energetice a o změně zákona o podporovaných zdrojích energie. Hnutí SPD odmítá Zelený úděl EU (Green Deal), uhlíkovou ideologii a nesmyslný boj proti CO2, který likviduje naši ekonomiku a k ochraně životního prostředí nepřispívá.
V rámci plánované dostavby nových jaderných bloků prosazujeme vysoký podíl českého průmyslu. Navzdory všem politickým tlakům chceme, aby se o vítězi soutěže na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany rozhodovalo nikoliv podle politických tlaků, ale podle toho, kdo nabídne nejlepší podmínky. Proto prosazujeme otevřené kompetitivní (konkurenční) výběrové řízení, neboť zmenšením konkurence by se zvýšila cena.
2021-02-21T11:03:04+01:00

Neděle 22.01.2023|

22.1.2023 18:08 Tomio Okamura: Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že podle představ Evropské unie měly protiruské sankce urychlit ukončení války na Ukrajině, ale to se nestalo. „Sankce nepřiblížily mír ...

Kandidát SPD na prezidenta Jaroslav Bašta jako jediný řekl, že v případě zvolení odvolá Fialovu vládu