Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaHnutí SPD podalo do Sněmovny zákon na zestátnění exekutorů

Hnutí SPD podalo do Sněmovny zákon na zestátnění exekutorů

16.9.2020 18:07
Tomio Okamura: Hnutí SPD podalo do Sněmovny zákon na zestátnění exekutorů.
Dále zákon, aby mohl dlužník platit přednostně jistinu dluhu, a nikoliv nejprve náklady, jako je tomu v současnosti. Náš návrh také ruší placení úroků z úroků z prodlení a z úroků, neboť považujeme úroky z úroků za vyloženě nemorální. Babišova vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM je ale proti našim návrhům a vyslovila nesouhlasné stanovisko s návrhem zákona SPD na zestátnění exekutorů.
Podpořte prosím SPD ve volbách, ať máme větší sílu naše návrhy prosadit! V České republice je momentálně více než 700 tisíc občanů, postižených exekucemi, a kvůli koronaviru jsou mnozí dlužníci v ještě složitější situaci, přestože se snaží splácet. Ano, dluhy se platit mají, o tom žádná, ale je zcela nepřijatelný současný stav, kdy dlužník na poplatcích a úrocích již i násobně přeplatil původní jistinu (dluh), a přesto se exekuce nemůže zbavit. To je prostě státem posvěcená lichva a vládou tolerovaná zlodějna.
V této souvislosti navrhujeme také zrušit všechny exekuce s jistinou do 1500 korun, u nichž nebyla po dobu uplynulých tří let jistina splacena. Často právě proto, že již byly v násobné výši zaplaceny různé poplatky a přísudky exekutorům, a přesto se lidé exekuce nezbavili. Tento návrh zákona je také již ve Sněmovně a pomohli bychom tím 300 tisícům lidem, kterých se právě toto týká.
Podpořte prosím SPD ve volbách, ať máme větší sílu naše návrhy prosadit! Hnutí SPD bojuje s exekutorskými mafiemi, pomáhá lidem v dluhových pastech a prosazuje zestátnění exekutorů. Přijetím našeho návrhu zákona by došlo k navrácení stavu právní úpravy do roku 2001, tedy do období, kdy výkon rozhodnutí zajišťoval výhradně stát bez existence soukromých exekutorů.
SPD je jediný politický subjekt zastoupený v Parlamentu, který systematicky prosazuje pomoc lidem v exekucích a dluhových pastech. Současná vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM ale naše návrhy odmítá. Podpořte prosím SPD ve volbách, ať máme větší sílu prosadit náš program!
2020-09-16T18:07:57+01:00

Jsem rád, že kardinál Dominik Duka se vyjádřil kriticky na adresu islámu a varuje v tomto směru i před podobnými věcmi jako hnutí SPD

Úterý 24.11.2020|

24.11.2020 18:04 Tomio Okamura: Jsem rád, že kardinál Dominik Duka se vyjádřil kriticky na adresu islámu a varuje v tomto směru i před podobnými věcmi jako hnutí SPD. Útoky ...