Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaHnutí SPD požaduje stálou ochranu státních hranic před nelegálními imigranty

Hnutí SPD požaduje stálou ochranu státních hranic před nelegálními imigranty

5.10.2022 9:40

Radek Rozvoral: Hnutí SPD požaduje stálou ochranu státních hranic před nelegálními imigranty!

Během letních měsíců tohoto roku se raketově zvýšil záchyt nelegálních imigrantů, kteří byli zadrženi v České republice.

Hnutí SPD dlouhodobě upozorňuje na půdě poslanecké sněmovny na tento nežádoucí stav, neboť nově nelegálně příchozí imigranti představují pro naši zemi určité bezpečnostní riziko. V našem programu zásadně odmítáme imigrační politiku a cíle EU. Jasně a nekompromisně odmítáme přijímání nelegálních imigrantů na území České republiky a říkáme NE islamizaci. Prosazujeme účinnou a rychlou návratovou politiku nelegálních imigrantů.

Uvedu některé údaje z policejních statistik. Počet zadržených nelegálních imigrantů v letošním květnu byl 264 osob, v červnu 356, v červenci 1.055, v srpnu 3.440 a ke konci měsíce září byl počet zadržených imigrantů již 4.558. Za celý rok 2021 bylo zajištěno 1.330 imigrantů nelegálně se pohybujících na území České republiky. Letos za prvních devět měsíců jich je už více než 12.000, což výrazně překračuje čísla z roku 2015, kdy v Evropě vrcholila migrační krize. Letos policie zadržela také 125 převaděčů, když v minulých letech šlo spíše o jednotky či menší desítky. Nejčastěji do Česka míří Syřané, a to převážně z Afganistánu a Turecka. Do České republiky se dostávají nejčastěji ze Slovenska. Většina z nich putuje z Turecka, dále přes Řecko, Albánii nebo Severní Makedonii.

Vláda se nyní konečně pod tlakem hnutí SPD a nespokojených občanů rozhodla alespoň na 10 dní zavést kontrolu státních hranic se Slovenskem, konkrétně v termínu od 29. září do 8. října tohoto roku. Cílem je zamezení nelegální imigrace a zadržení převaděčů, kteří na této nezákonné činnosti velmi dobře finančně profitují. Celkem 500 příslušníků Policie České republiky spolu s 60 celníky budou po dobu 10 dní ve 12hodinových směnách důkladně střežit naši hranici se Slovenskem. Takže si počkejme na vyhodnocení těchto opatření.

Hnutí SPD dlouhodobě odmítá masovou nelegální imigraci a požadujeme stálou a důslednou kontrolu našich státních hranic. Je povinností vlády chránit naši vlast, české občany, jejich bezpečnost, majetek a životy.

2022-10-05T09:27:39+01:00

Neděle 22.01.2023|

22.1.2023 18:08 Tomio Okamura: Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že podle představ Evropské unie měly protiruské sankce urychlit ukončení války na Ukrajině, ale to se nestalo. „Sankce nepřiblížily mír ...

Kandidát SPD na prezidenta Jaroslav Bašta jako jediný řekl, že v případě zvolení odvolá Fialovu vládu