Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaJsem rád, že se evropské vlastenecké strany postavily proti diktátu Bruselu

Jsem rád, že se evropské vlastenecké strany postavily proti diktátu Bruselu

18.7.2021 8:32
Tomio Okamura: Jsem rád, že se evropské vlastenecké strany postavily proti diktátu Bruselu.
V prohlášení, které podepsali například Viktor Orbán, Jaroslaw Kaczynski, Matteo Salvini, Marine Le Penová a já ho za SPD podepíšu na našem společném setkání v září, je mnoho pasáží, se kterými lze bezvýhradně souhlasit. S některými však úplně ne. Přesto se SPD k deklaraci připojilo, protože obsahuje více pozitivních bodů. Rozhodně souhlasím s obranou tradičních křesťanských hodnot a suverenity národních států. Hnutí SPD spolupracuje a je připraveno spolupracovat se všemi vlastenci a našimi přáteli na našich společných programových průnicích a při obraně suverénních národních států a tradičních hodnot proti diktátu Bruselu, imigraci, islamizaci a neomarxistické diktatuře.
Rozhodně lze souhlasit s myšlenkou manifestu, že „EU se stává více a více nástrojem radikálních sil, které by chtěly uskutečnit kulturně-náboženskou transformaci a nakonec vystavět Evropu bez národů, s cílem vytvořit evropský superstát, zničit nebo vymazat evropské tradice, transformovat základní sociální instituce a morální zásady“.
Též souhlasím s tím, že „využívání politických struktur a práva k vytváření evropského superstátu a nových forem sociální struktury je projevem nebezpečného a invazivního sociálního inženýrství minulosti, které musí vyvolat legitimní odpor. Moralistická hyperaktivita, jíž jsme byli svědky v posledních letech v institucích EU, vyústila v nebezpečnou tendenci vnucování ideologického monopolu“.
„Jsme přesvědčeni, že spolupráce evropských národů by měla být založena na tradici, respektu ke kultuře a dějinám evropských států, respektu k židovsko-křesťanskému dědictví Evropy a ke společným hodnotám, které spojují naše národy, a nikoli na jejich zničení. Znovu potvrzujeme naše přesvědčení, že rodina je základní jednotkou našich národů. V době, kdy Evropa čelí vážné demografické krizi s nízkou porodností a stárnoucím obyvatelstvem, by odpovědí měla být prorodinná politika, nikoli masové přistěhovalectví,“ píše se naprosto trefně v manifestu.
„Všechny pokusy přeměnit evropské instituce v orgány, které jsou nadřazené vnitrostátním ústavním institucím, vytvářejí chaos, podkopávají smysl smluv, zpochybňují zásadní úlohu ústav členských států, a z toho vznikající kompetenční spory jsou ve skutečnosti řešeny brutálním vnucováním vůle politicky silnějších entit těm slabším. To ničí základ pro fungování evropského společenství jako společenství svobodných národů,“ je také správná poznámka.
V prohlášení nesouhlasím s tím, že se poněkud nekriticky hlásí k Severoatlantické smlouvě (NATO) a atlantické vazbě. Hnutí SPD podporuje politiku všech azimutů a spolupráci se zeměmi různých světových stran. Taktéž nevěříme v to, že lze EU reformovat, jak tvrdí manifest. Ale hnutí SPD spolupracuje a je připraveno spolupracovat se všemi vlastenci a našimi přáteli na našich společných programových průnicích a na obraně suverénních národních států a tradičních hodnot proti diktátu Bruselu, imigraci, islamizaci a neomarxistické diktatuře.
2021-07-19T08:27:04+02:00