Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaJsem rád, že se také prezident Zeman prostřednictvím svého kancléře ohradil proti nespravedlivému trestu pro českého fotbalistu Slávie Ondřeje Kúdelu za údajnou rasistickou urážku

22.4.2021 9:22
Tomio Okamura: Jsem rád, že se také prezident Zeman prostřednictvím svého kancléře ohradil proti nespravedlivému trestu pro českého fotbalistu Slávie Ondřeje Kúdelu za údajnou rasistickou urážku.
Jednak jde o potrestání fakticky bez důkazů, jednak je neadekvátní. Kemar Roofe, který svým likvidačním zákrokem zranil slávistického brankáře Ondřeje Koláře, dostal trest na čtyři zápasy a Kamara, který po zápase Kúdelu napadl, odešel se třízápasovým trestem. A za verbální projev a údajný rasismus bez důkazu trest deset zápasů?! To je nehoráznost! Je dobře, že se Hrad postavil i proti proti-bělošskému rasismu, který podle mého názoru prosazují sluníčkáři a hnutí Black lives matter.
„Odsuzujete slušného člověka bez jediného důkazu. Znemožňujete sportovci plnit si sen v Evropské lize. To vše jen proto, abyste naplnili zvrácená očekávání úzké skupiny aktivistů a klubu neschopného vítězit na hřišti, o to více však vykřikujícím prázdné a ublížené fráze o rasismu,” napsal trefně hradní kancléř Mynář.
V dopise Mynář připomněl, že z boje proti rasismu se stal „boj neúspěšných proti úspěšným”, přičemž hrozí, že „osoba s jinou než černou barvou pleti” bude diskriminována.
Kancléř připomněl, že trest za neprokázaný rasismus rezonuje v české společnosti.
„Nepoklekneme před vámi a žádné výhrůžky na českého fotbalového fanouška neplatí,” uvedl s odkazem na gesto pokleknutí před zápasem, které některé kluby praktikují na podporu hnutí Black Lives Matter.
Nepoklekneme!
2021-04-22T09:14:44+02:00