Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 9. 8. 2016

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto jsou informace a stanoviska, ke kterým se prostřednictvím cenzurovaných médií nedostanete. Prosím sdílejte a posílejte dál!

1.) Hnutí SPD považuje pokračující teroristické útoky islámských fanatiků za důkaz neslučitelnosti islámu s evropským pojetím demokracie a svobody. Po vzoru Švýcarska budeme požadovat zákaz islámského zahalování tj. nošení burky na území České republiky a budeme znovu ve Sněmovně požadovat zákaz propagace radikálního islámu jako náboženství podporujícího nenávist mezi lidmi a zpochybňujícího rovnost mezi lidmi. Tento náš návrh nám již jednou vloni v červenci Sobotkova a Babišova vláda zamítla.

2.) Hnutí SPD považuje incident s útočníkem vyzbrojeným nožem a volajícím arabsky Alláh Akbar (Bůh je velký) v Kladně za jasný důkaz, že islámský terorismus a fanatismus zamíří i do České republiky. Od počátku stále požadujeme okamžité zastavení přijímání nelegálních arabských a afrických imigrantů, které odsouhlasila Sobotkova a Babišova vláda, zavedení kontrol na hranicích České republiky a zpřísnění kontroly pohybu cizinců na území České republiky.

3.) Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura znovu požaduje důsledné prošetření kauzy OKD, včetně účastí v této kauze představitelů ČSSD a hnutí ANO. Zestátnění této společnosti musí být podmínkou pro jakékoliv vyplácení veřejných peněz této firmě. Dlouhodobě také požadujeme důsledné prošetření trestné odpovědnosti osob odpovědných za privatizaci a vytunelování společnosti. Prostředky na dlužné výplaty horníkům je třeba získat z majetku pana Bakaly a dalších bývalých představitelů společnosti NWR, kteří si pouze na odměnách dohromady mezi léty 2010 a 2015 vyplatili přes 700 milionů korun a to i přesto, že byla společnost od roku 2012 ve ztrátě. Mezi těmi, kteří inkasovali milionové částky, je také současný europoslanec za hnutí ANO Pavel Telička.

4.) Hnutí SPD podporuje řešení otázky bydlení pro slušné sociálně slabší občany – avšak v žádném případě nelze připustit, aby v rámci sociálního bydlení stát vytvářel kapacity pro ubytování nelegálních imigrantů nebo aby docházelo k pozitivní diskriminaci (neoprávněnému zvýhodňování) takzvaných nepřizpůsobivých občanů. Odmítáme podporovat systém, který předvádí Sobotkova a Babišova vláda, kdy jsou podporovaní lidé, kteří nemají zájem pracovat, obtěžují okolí svou kriminalitou, nejsou sociálně potřební a pouze parazitují na práci ostatních spoluobčanů. Zásadní pravomoc a odpovědnost za sociální bydlení musí dostat obce a města.

2016-08-09T17:19:57+02:00