Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 16. 5. 2017

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto jsou informace a stanoviska, ke kterým se prostřednictvím cenzurovaných médií nedostanete. Prosím sdílejte a posílejte dál dnešní usnesení předsednictva SPD!

1.) Předsednictvo hnutí SPD poukazuje na skandální chování České televize vůči členům a příznivcům našeho hnutí. Členové SPD využili dne otevřených dveří ČT, aby oslovili tisíce občanů a na veřejném chodníku v blízkosti ČT sbírali podpisy pod petici SPD za přímou volbu a odvolatelnost generálního ředitele České televize, která by měla zajistit větší objektivitu ČT. Zástupci vedení ČT naše členy hned po půl hodině vykázali s tím, že prý tam nesmíme podpisy sbírat. Přestože na to samozřejmě máme právo v souladu s petičním zákonem. Hnutí SPD zváží proti České televizi právní kroky ve věci porušení petičního zákona. Program SPD obsahuje zásadní změnu fungování České televize včetně kontroly hospodaření. ČT musí občanům garantovat skutečně vyvážené a objektivní zpravodajství a ukončit své mediální působení v zájmu Evropské unie a proti zájmům českých občanů.

2.) Hnutí SPD konstatuje další prohlubování vnitropolitické krize v České republice. Odmítáme probíhající politické obchody a politické handrkování. Za jediné řešení současné krize považuje hnutí SPD volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Vyzýváme premiéra Sobotku, aby splnil své vyhlášení o demisi premiéra a vlády, předal tuto demisi prezidentovi republiky a žádáme prezidenta republiky, aby přijal demisi celé vlády.

3.) Hnutí SPD gratuluje německé AfD k volebnímu výsledku v nejlidnatějším německém státu Severním Porýní-Vestfálsku. Alternativa pro Německo (AfD) zde získala 7,4 procenta hlasů a probojovala se tak již do 13 zemských parlamentů z 16 spolkových zemí Německa. AfD je čtvrtou nejsilnější stranou v této spolkové zemi a prostřednictvím evropského vlasteneckého hnutí ENF pod vedením Marine Le Pen je partnerskou stranou hnutí SPD – Tomio Okamura.

4.) Nástup francouzského prezidenta Macrona zvýší v Evropě tlak Německa a Francie na podporu imigrace, zvýší tlak na Českou republiku, aby přijímala imigranty a povede k dalšímu omezování suverenity České republiky. Přesto je nástup prezidenta Macrona spojen se zásadní a pozitivní informací: nejdůležitější opoziční silou ve Francii se stala Front National v čele s Marine Le Pen a není pochyb o tom, že Marine Le Pen směřuje k budoucímu volebnímu vítězství.

2017-05-16T16:53:57+02:00