Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 17. 1. 2018

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto jsou aktuální informace a stanoviska hnutí SPD. Prosím sdílejte a posílejte dál!

1. Hnutí SPD vítá úspěch prezidenta Miloše Zemana v prvním kole prezidentské volby. V politickém souboji s protikandidátem bude rozhodovat, kolik voličů přijde k volbám ve druhém kole a kolik z nich tam přijde jen proto, aby Miloš Zeman nebyl prezidentem České republiky. SPD vyzývá všechny své voliče k podpoře stávajícího prezidenta Miloše Zemana ve druhém kole prezidentské volby. Volba jeho protikandidáta je volbou podřízenosti imigračnímu diktátu EU, je volbou kandidáta podporovaného panem Kalouskem a TOP 09. Dnes není čas a prostor na neutrální pozici. Je nutné volit prezidenta Zemana bez ohledu na výhrady a různá stanoviska mezi ním a SPD.

2. Poslanci SPD v mandátovém a imunitním výboru požádali o vyslechnutí bývalého elitního detektiva pana Komárka. Tento detektiv se v minulosti vyjádřil k pozadí šetření kauzy ,,Čapí hnízdo" a problémům spojeným s politickým ovlivňováním policejního šetření, proto poslanci SPD žádali jeho vyslechnutí. Bohužel nebyl ministrem Metnarem zbaven mlčenlivosti. Poslanci SPD hlasovali a budou hlasovat pro vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka, neboť je to jediná cesta k úplnému prošetření celé kauzy.

3. SPD odmítá požadavek orgánů EU na navýšení rozpočtového příspěvku členských zemí. Dotační přerozdělování v rámci EU je neefektivní způsob financování potřeb České republiky. Pokud by nedocházelo k vyvádění kapitálu z naší země v hodnotě 20 – 30 miliard korun měsíčně, měla by naše země dostatek prostředků i bez dotací EU.

4. Poslanecký klub SPD nepodpořil na pokračujícím jednání Sněmovny tento týden menšinovou jednobarevnou vládu hnutí ANO vedenou premiérem Babišem. SPD má výhrady k obsahu programového prohlášení, které neobsahuje zásadní programové priority SPD, a máme jasné pochybnosti o odborné úrovni některých ministrů. SPD je připravena dál jednat konstruktivně a odpovědně s cílem prosazovat svůj politický program, včetně jednání s vítězem voleb hnutím ANO.

2018-01-17T14:25:11+02:00