Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 27. 2. 2018

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto jsou aktuální informace a stanoviska hnutí SPD. Prosím sdílejte a posílejte dál!

1. Hnutí SPD bude ve Sněmovně s maximálním úsilím prosazovat návrh zákona o obecném referendu, který podali poslanci SPD. Zákon je nyní před zásadním hlasováním, zda bude propuštěn ve Sněmovně do dalšího projednávání. Zákon o obecném referendu považujeme za pilíř našeho volebního programu. Prosazujeme podobu zákona, která umožní občanům rozhodovat o zásadních věcech v souladu s Ústavou České republiky.

2. Hnutí SPD považuje urážlivé výroky ministra Pelikána a některých dalších politiků na adresu SPD za nebezpečnou provokaci, která má narušit jednání o sestavování vlády České republiky. Urážky a nálepkování SPD je součástí snahy o politickou izolaci SPD s cílem zabránit realizaci politického programu SPD. Hnutí SPD předává tyto případy k posouzení právníkům pro případné podání trestního oznámení. Urážlivé výroky ústavního soudce Rychetského považuje SPD za skandální zneužití postavení ústavního soudce.

3. Hnutí SPD považuje jednání předsedy hnutí Tomia Okamury s prezidentem Zemanem za potvrzení otevřené komunikace mezi SPD a prezidentem. SPD byla první politickou stranou, která se rozhodla otevřeně podpořit prezidenta Zemana v prezidentské volbě. SPD nyní konzultuje s prezidentem podporu zákona o obecném referendu a situaci kolem sestavování vlády ve druhém pokusu.

4. SPD vyjadřuje jednoznačnou podporu maďarskému premiérovi Orbánovi v blížících se volbách v Maďarsku. Premiér Orbán je příkladem politika, který jednoznačně hájí zájmy své země. SPD bude prosazovat úzkou spolupráci s Maďarskem v rámci skupiny V4. 5. SPD připomíná 70. výročí převzetí moci Komunistickou stranou Československa. Šlo o zneužití nadějí a ideálů lidí a následující represe demaskovaly totalitní podstatu komunistického režimu. Pod záminkou hájení zájmů utlačované třídy vládla stranická nomenklatura. Dnes čelíme podobné hrozbě. Ideály lidí se snaží využít samozvané elity. Pod záminkou hájení tzv. diskriminovaných menšin, tzv. veřejného zájmu a globalizace, chtějí regulovat demokracii, oklešťovat svobodu a ničit národní státy. Stejně – jako tehdy – jde o získání moci pro privilegovanou skupinu lidí.

2018-02-27T12:08:46+02:00