Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 3. 4. 2018

Politické usnesení SPD

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura k aktuální politické situaci V Praze, dne 3. 4. 2018

1. Hnutí SPD považuje požadavek ČSSD na odvolání poslanců SPD z vedení výborů a jejich nahrazení poslanci ČSSD ve Sněmovně za nehorázný. Tento požadavek je součástí politiky ČSSD. Je to politika koryt a falešných slibů. ČSSD je odpovědná za vytunelování OKD a za schválení zločinu jménem solární byznys. ČSSD je odpovědná za schválení Lisabonské smlouvy, která nás uvrhla pod diktát EU. Dnes se opět, přes politickou porážku, hrabe do koryt za každou cenu. SPD v žádném případě nepodpoří koaliční vládu s ČSSD a trvá na poměrném zastoupení stran ve vedení Sněmovny.

2. Hnutí SPD nepodporuje návrhy na změny národní hymny. Národní hymna není módní zboží, které se mění podle momentálního vkusu a potřeb.

3. Poslanci SPD nepodpoří zprávu o činnosti a hospodaření České televize. Nepovažujeme činnost České televize za objektivní zpravodajství a její hospodaření není možné účinně kontrolovat. Na veřejnosti se objevují vážná podezření, že hospodaření České televize je pod vlivem zájmových skupin a obsah a forma zpravodajství slouží zájmům EU a nikoliv České republiky.

4. Hnutí SPD přeje plný volební úspěch v maďarských volbách straně FIDES. Její předseda a premiér Victor Orbán je dnes symbolem odporu k diktátu EU v zemích V4. Hnutí SPD plně sdílí hodnocení Victora Orbána, které se týká činnosti tzv. politických neziskových organizací, řízených miliardářem Sorosem. Jejich činnost připomíná agenturu ovlivňující politickou situaci ve středoevropských zemích a premiér Orbán hovoří až o 2000 agentech. Cílem těchto aktivit je i SPD. Paní Daniela Drtinová z televize DVTV, která rozjela mediální kampaň s cílem odvolat Tomia Okamuru z místa místopředsedy Sněmovny, je členka správní rady Sorosovy nadace Open Society Fund. Paní Sabina Slonková, která na TV Seznam plive špínu na SPD, je majitelka a jednatelka společnosti Dead Line Media, s.r.o. Tato společnost uvádí jako svého partnera a podporovatele projektů Sorosovu nadaci Open Society Fund. Tato fakta jasně ukazují pozadí kampaně proti SPD. Maďarský premiér Orbán práci obou dam nazval zcela jasně. Hnutí SPD bude šetrnější a označí je pouze za parodii na nezávislou žurnalistiku.

5 Hnutí SPD bude prosazovat změnu ekonomických pravidel pro nadnárodní korporace, které vyvádí své zisky z České republiky. Naše země se nesmí stát zemí zahraničních bohatých vlastníku montoven, kde pracují chudí zaměstnanci.

2018-04-03T14:49:39+02:00