Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 10. 5. 2018

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální Usnesení předsednictva hnutí SPD. Prosím sdílejte a posílejte dál!

1. Osvobozující rozsudek soudu v kauze OKD je dovršením soudní frašky při šetření této věci. Takzvaná privatizace OKD je kriminální čin s mnohamiliardovou škodou pro Českou republiku. Před soudem nestáli lidé, jejichž vina se měla posuzovat především, ale takzvané „malé ryby“. Před soudem měl stát především tunelář Bakala a expremiér Sobotka. Nestalo se tak, neboť spravedlnost v této zemi nepostihuje vlivné a mocné zloděje. Orgány činné v trestním řízení a soudy v takových případech jednají způsobem, který naznačuje buď naprostou neschopnost, korupci nebo obojí. Hnutí SPD svolá po dohodě s regionální organizací v Moravskoslezském kraji shromáždění občanů. Už nemůžeme čekat jako ovce. Musíme žádat vymahatelnou spravedlnost pro každého občana. SPD prosazuje odvolatelnost soudců a jejich časově omezený mandát. Prosazujeme důsledné odpolitizování policie a státního zastupitelství. V souvislosti s kauzou OKD je nyní jasné, proč ČSSD usiluje o post ministra vnitra. Vypadá to, že je třeba zametat stopy a kauzy. Stopy a kauzy nejen za OKD. Hnutí SPD připomíná nedávné finanční skandály pod vedením ČSSD potvrzené nálezy Nejvyššího kontrolního úřadu na Ministerstvu školství a Ministerstvu práce a sociálních věcí.

2. Hnutí SPD se pokusí zařadit na jednání Poslanecké sněmovny mimořádný bod, který projedná postup ministra vnitra vlády České republiky na jednání v Maroku. Ministr vnitra Lubomír Metnar (za hnutí ANO) zde podepsal za Českou republiku dokument o spolupráci s africkými státy v otázce migrace. Tento dokument odmítlo podepsat Maďarsko, neboť ho označilo za dokument podporující migraci z afrických zemí do Evropy. Hnutí SPD v této souvislosti hodlá vyzvat vládu, aby neprodleně odvolala svůj souhlas. Území České republiky je území, které patří našemu národu, a odmítáme, aby se stalo administrativním prostorem pro plány globalistů na přesídlování afrického obyvatelstva.

3. Poslední vývoj a fakta v kauze „Novičok“ potvrdily správnost postoje SPD. Ukazuje se, že Česká republika je vtahována do kampaně, která je zaměřena na prohlubování napětí s Ruskem. Ukazuje se, že nemáme vlastní zahraniční a bezpečnostní politiku. Hysterické útoky na prezidenta Miloše Zemana v souvislosti s jeho nezávislým postojem jsou vyjádřením zloby politiků, kteří u nás zastupují cizí zájmy. Prezident svým vyjádřením potvrdil logický fakt, že podobné látky se v naší zemi zkoumají. Nebyl žádný důvod k vypovězení ruských diplomatů, kromě slepé poslušnosti.

4. Hnutí SPD odmítá návrhy Pirátů na legalizaci drog. Podporujeme využití všech látek k lékařským účelům, ale odmítáme jejich legalizaci k rekreačnímu použití. Je to falešná perspektiva pro mladé lidi a součást neomarxistických plánů na hodnotové zničení mladé generace. Hnutí SPD navrhuje pro mladé lidi jiný program. Je to podpora jejich vzdělání a sociální podpora mladých rodin, které pracují a chtějí mít děti. SPD navrhuje obnovit novomanželské půjčky a součástí našich komunálních programů bude řešení dostupného bydlení pro mladé rodiny.

5. Hnutí SPD vyjadřuje hlubokou úctu k obětem boje proti německé nacistické okupaci. Za svobodu tehdejšího Československa padlo na našem území 140 tisíc vojáků Rudé armády, 60 tisíc vojáků rumunské armády a tři sta vojáků armády USA. Tyranii německého nacismu zaplatilo životem na 300 tisíc občanů tehdejšího Československa. Především šlo o oběti rasové nenávisti vůči Židům. Tisíce československých vlastenců padlo na popravištích a v boji s nacisty v rámci zahraničního i domácího odboje. Tyto oběti nás zavazují k obraně naší svobody, demokracie a našeho národa.

2018-05-10T16:44:29+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0