Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Rakousko začalo přijímat kroky proti islamismu!

Radek Rozvoral: Rakousko začalo přijímat kroky proti islamismu!

Rakouští politici začali naplňovat své sliby, které dali svým voličům ve vztahu k zamezení počtu vstupu imigrantů do země. Jde převážně o muslimy, kterých je v Rakousku skoro tři čtvrtě milionu.

Prorůstání islámu do Rakouska chce eliminovat rakouská vláda, která si tento úkol stanovila jako jednu z priorit, které svým voličům během předvolební kampaně (volby v říjnu 2017) slíbila. Rakouská vláda je složena ze dvou vítězných stran: Rakouská lidová strana (Österreichische Volkspartei, ÖVP), ze které je i rakouský kancléř Sebastian Kurz a Svobodná strana Rakouska (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ), která je partnerem našeho SPD v hnutí ENF (Evropa národů a svobody), jenž sdružuje vlastenecké strany Evropy.

Ke konci minulého roku zveřejnil Rakouský integrační fond (Austrian Integration Fund – ÖIF), který spadá pod ministerstvo zahraničí výstupy z provedeného průzkumu s názvem „Role mešity v procesu integrace“. Pro účel studie navštívili zaměstnanci ÖIF 16 mešit ve Vídni, zúčastnili se několika pátečních kázání a promluvili s jednotlivými imámy. Zpracované údaje uvádí, že více než třetina imámů ve vybraných mešitách se integraci aktivně brání a v některých případech se dá mluvit přímo o islámském fundamentalismu, který zahrnuje velké hnutí muslimů (chtějí návrat k praxi života proroka Mohameda a jeho učedníků a upřednostňuje doslovný výklad svatých textů Islámu – Korán, Sunna a snaží se vymýtit „pokřivené“ neislámské prvky v náboženské praxi).

Na základě této zprávy inspekce ministerstva vnitra spolkového Rakouska prověřila problematické muslimské instituce v zemi a výsledkem je, že doporučila uzavřít sedm salafistických mešit hlásající závadné učení. Čtyři mešity jsou ve Vídni, dvě v Horním Rakousku a jedna v Korutanech. Úřady též úředně zakázaly takzvané arabské náboženské společenství, které v hlavním rakouském městě provozovalo nejméně šest modliteben s odůvodněním porušení pozitivního postoje vůči státu a společnosti v Rakousku. Prošetřením došly pověřené instituce k závěru, že vše je řízeno organizovanou tureckou menšinou. V mešitách jsou již malé děti nuceny přísahat věrnost Turecku i prezidentu Erdoganovi. Výsledkem opatření je též návrh na vyhoštění bez možnosti prodloužení povolení k pobytu čtyřiceti negativně působících imámů sdružených v turecko-islámské unii pro kulturní a sociální spolupráci asociace ATIB.

Na tuto reakci reagoval turecký prezident Erdogan, který prostřednictvím svého mluvčího rozhodnutí rakouské vlády na twitteru kritizoval a sdělil, že příjme protiopatření.

Naše hnutí SPD plně podporuje kroky rakouské vlády, která začala přijímat opatření k zamezení islamismu v Rakousku. Tyto iniciativy budeme podporovat v rámci celé Evropy a iniciovat v případě nutnosti v naší republice.

2018-06-25T07:15:44+02:00