Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Podívejte se na mé dnešní vystoupení ze 17. schůze Sněmovny, kdy se menšinový koaliční kabinet ANO a ČSSD uchází o podporu poslanců.

Aktualita

Radim Fiala: Podívejte se na mé dnešní vystoupení ze 17. schůze Sněmovny, kdy se menšinový koaliční kabinet ANO a ČSSD uchází o podporu poslanců.

Klub poslanců SPD vládu nepodpoří. Stanovisko našeho klubu bude vyjádřeno hlasováním proti návrhu na důvěru. Naše hnutí dlouhodobě říká, že nepodpoří vládu s účastí České strany sociálně demokratické a nepodpoří vládu, která by jasně nedeklarovala ochotu podpořit zákon o všeobecném referendu včetně možnosti lidí hlasovat o takových věcech, jako je členství v Evropské unii nebo NATO. Tuto podmínku tato koalice, která je faktickou trojkoalicí hnutí ANO, ČSSD a KSČM, bohužel nesplňuje.

Vláda předstupuje před Sněmovnu bezprecedentním způsobem v naprosto nejasném personálním složení. Pokud bych měl situaci trošku nadlehčit, řekl bych, že rozumíme personálním nejasnostem a improvizacím, kdy jeden člen vlády bude řídit Ministerstvo vnitra a Ministerstvo zahraničí. Konec konců, zahraniční politika České republiky se dělá v Berlíně a v Bruselu, takže vlastně žádného ministra zahraničí ani nepotřebujeme. A nejenom zahraniční politika. Já dnes mohu čerpat z dnešního projevu předsedy lidovců, pana Bělobrádka, který řekl, že na základě tlaku Bruselu odstoupil pan Babiš od sestavování vlády s SPD. Takže nejenom zahraniční politika, ale i to, kdo bude ve vládě v České republice, tak o tom se rozhoduje pravděpodobně někde jinde.

Šachy kolem obsazení Ministerstva spravedlnosti se dají také pochopit. V zemi, kde se do vlády vrátí politická strana politicky zodpovědná například za kauzu OKD, která ignoruje rozhodnutí soudu a neplatí dluhy, pro takovou stranu je vlastně Ministerstvo spravedlnosti zbytečné. Je příznačné, že se nám také do vysoké funkce náměstka ministra vrací i bývalý lithiový ministr. Dost zlehčování. Jsem v Poslanecké sněmovně dost dlouho, ale takové okolnosti, které provází sestavení této vlády, jsem ještě nezažil.

Náš poslanecký klub bude této vládě opozicí. Budeme opozicí, která bude ctít ústavní zvyklosti. A budeme opozicí, která na půdě Sněmovny podpoří věci, které budou v souladu s naším programem nebo budou vycházet z aktuálních potřeb naší země. Je nepochybné, že tato vláda se bude s námi rozcházet zcela principiálně v oblasti zahraniční politiky, neboť to bude vláda plně poslouchající Berlín a Brusel. Vláda, která před nás předstupuje, bude pokračovat v další destrukci suverenity České republiky a přesto, že nás bude ujišťovat, že bojuje proti imigraci, a hájí zájmy České republiky, opak bude pravdou. Hluboce nesouhlasím s panem premiérem, že potřebujeme ekonomické imigranty. My potřebujeme podporovat české rodiny tak, aby se zde rodily české děti, které budou pro sebe a pro tuto zemi pracovat a podnikat. To je jediná šance pro naši budoucí prosperitu a pro budoucnost tohoto státu.

Máme také zásadní obavy, že tato vláda nevyužije příznivé ekonomické situace k zastavení deficitního hospodaření státu a její výdaje porostou rychleji než příjmy. Nárůst finančních transferů pro takzvané neziskové organizace pokračuje. Koneckonců meziročně je to v desítkách procent. Je zcela zřejmé, že tato vláda bude pod tlakem těchto organizací pokračovat v neomarxistickém zpochybňování přirozených hodnot a bude podporovat diktaturu takzvaných utlačovaných menšin.

Dnes demonstrují lidé proti účasti komunistické strany ve vládě. Upřímně řečeno, a budu mluvit za sebe, já se příliš neobávám starých soudruhů, ale obávám se těch nových, kteří sídlí v Bruselu. Dnes je v médiích výrok jednoho z představitelů komunistické strany . A ten výrok je tak vypovídající o pozici komunistické strany v české politice, že je nutné ho zmínit. Zní: Až Babiš přestane rozdávat drobné, přestaneme podporovat jeho vládu. Naši kolegové z komunistické strany jsou zřejmě poučeni z krizového vývoje reálného socialismu a zřejmě dobře znají výrok Margaret Thatcherové, že socialismus končí v okamžiku, kdy dojdou cizí peníze. Chci tímto připomenout, že pan Babiš nebude rozdávat své peníze, protože stát žádné peníze nemá, ale bude rozdávat peníze z daní v drtivé většině lidí, kteří poctivě pracují a férově podnikají. Naše hnutí nevěří, že tato vláda bude schopna zefektivnit státní správu a účinně snížit náklady na státní správu. Tato vláda bude rozdávat i na dluh tak, aby vládnutí se sociálními demokraty a komunisty vydrželo co nejdéle.

Česká republika bude muset řešit zásadní sociální, ekonomické a bezpečnostní problémy. Vláda, která vzniká tímto způsobem a na tomto půdorysu, toho bohužel nebude schopna. Bude se plně soustředit na jednu jedinou věc. Vládnout co nejdéle bez ohledu na zájmy této země.

2018-07-12T09:46:36+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0