Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Nepřipustíme, aby v naší zemi žili nelegální imigranti!

Aktualita

Radek Rozvoral: Nepřipustíme, aby v naší zemi žili nelegální imigranti!

Německé kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron ladili společnou strategii na nadcházející summit k migraci, který se bude konat 20. září v rakouském Salcburku.

Tito dva hlavní zastánci EU ztrácí půdu pod nohama, neboť většina zemí EU už začala vnímat obavy svých občanů z hrozeb plynoucí z nelegální migrace a už nechtějí přijímat žádné imigranty.        

V pátek 7. září 2018 proběhla v  jihofrancouzském přístavním městě Marseille schůzka německé kancléřky Angely Merkelové s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Hlavním bodem schůzky bylo doladění věcí k nastíněné strategii dalšího postupu Evropské unie k migraci, kterou chtějí tito nejvyšší představitelé dvou nejvyspělejších zemí EU prosadit na blížícím se summitu šéfů států a vlád evropské osmadvacítky. Ze zemí Evropské unie zaznívají a jsou navrhována různá a protichůdná řešení k nelegální migraci.

První velký problém jak zabránit přílivu nových nelegálních imigrantů převážně z Afriky do Evropy. I když nás různá média masírují informacemi, že počet ekonomických imigrantů do Evropy od začátku roku stále klesá a že neziskové organizace mají tyto přesuny imigrantů pod kontrolou. Zde je zarážející, že tyto neobjektivní a jednostranné informace jsou našim občanům předkládány např. ve veřejnoprávní televizi. Uvedu jeden z mnoha příkladů. Proběhly informace, že počet utonulých imigrantů ve Středozemním moři se letos rapidně zvýšil (už něco přes sto). Jedná se převážně o děti a ženy a nebýt neziskových organizací operujících ve Středozemním moři na pomoc těmto „ubohým lidem“, by bylo toto číslo výrazně vyšší, a že jim pomáhat je naše humánní povinnost. Proti pomoci ohrožených žen a dětí rozhodně nic nemáme a podporujeme jí, ale na druhou stranu si dejme tato fakta. Cíle imigrantů dostat se do Evropy jsou zcela ekonomické. Dobře vědí, že tento postup je nelegální a navíc je zde velké riziko nebezpečí, jako např. utonutí. Z našeho pohledu je zcela nezodpovědné chování těchto imigrantů, že takto hazardují se životy svých dětí, které si berou na tuto cestu.   

Druhý velký problémem jsou imigranti, kteří se do Evropy již dostali. Uvádí se, že aktuálně je v zemích EU okolo pěti milionů nelegálních imigrantů. Tito imigranti se sdružují ve svých komunitách a začínají zde prosazovat své zájmy. Jako příklad uvedu situaci v Německu, kde zmíním nedávné incidenty v Chemnitzu a ve městě Köthen v Sasku-Anhaltsku. Zmíním vandalství a nepokoje na předměstí velkých švédských měst, při kterých se imigranti spojují do zločineckých gangů a dopouští se vandalství a výtržností. Ve Stockholmu, Göteborgu, Malmö a Helsingborgu projevovali tak svou nespokojenost se svou současnou ekonomickou situací a to na úkor slušných občanů.

Merkelová s Macronem se sešli z důvodu, aby připravili scénář na to, čeho chtějí na summitu v Salzburku dosáhnout. Impulsem k tomuto setkání bylo i to, jak dopadl summit Evropské rady koncem června letošního roku v Bruselu, v rámci kterého proběhla ostrá debata o migrační politice, ale nepadla zde dohoda, jak dál postupovat. Účastníci se shodli jen na nutnosti migraci omezit. Hlavním důvodem nedohody je to, že představitelé vybraných zemí EU již začali brát na zřetel vůli svých občanů, kteří se staví proti nařízeným kvótám přijatých imigrantů, jako např. státy V4, kteří nechtějí přijmout žádného imigranta. Některé země naopak žádají povinné kvóty, více financí z EU na zajištění svých hranic jako např. Itálie a Řecko. Merkelová též operuje s myšlenkou o spolupráci několika vybraných států, kterou označuje jako „koalici ochotných“ a prosazuje potřebu migračních dohod EU s africkými zeměmi. Počkejme si tedy, jak rakouský summit dopadne.     

Naše hnutí SPD je známo svým pevným postojem k fungování Evropské unie a její migrační politice. Uvedené dva velké problémy spojené s nelegální migrací jsou pro EU těžko řešitelné problémy, které ještě budou stát mnoho peněz z kapes všech občanů Evropské unie. Nikde není zaručeno, že přijetím navržených opatření se stav zlepší (tomu už nevěří ani největší optimisté). Vážení občané, projevte nám svou důvěru v nadcházejících komunálních a senátních volbách a my se postaráme o to, abyste se ve své zemi cítili bezpečně. Nepřipustíme, aby v naší zemi žili nelegální imigranti!

2018-09-17T07:26:35+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0