Radim Fiala: Dne 19. září jsme marně prosazovali odmítnutí Globálního paktu o migraci. Poslanci ANO to nepodpořili.

14/11 2018
Vláda podporuje Istanbulskou smlouvu, premiér Babiš podporuje zapojení ČR do dalších misí v zahraničí, miliardy půjdou do neziskových organizací a dnes řada lidí říká - nevystupujte proti vládě, protože proti ní vystupuje Kalousek a další. Hnutí SPD bude vystupovat proti této vládě. Tato vláda není žádné menší zlo. Programové prohlášení této vlády je plně ve znamení podřízení diktátu EU a rezignací na zájmy ČR. Tímto vládním programem a spojením s ČSSD (strana programově budující světový řád) nás A. Babiš donutil jít do opozice. To není souhlas s politikou TOP 09, ODS a dalších. Naopak kromě označení opozice nemáme společné nic. Takové je prosté rozdělení Sněmovny na vládní strany a opozici. Pokud vás rozčílil záběr, kde Tomio stojí vedle lidí, kteří ještě včera tvrdili, že nás neznají, tak se omlouvám za vaše rozčílení. Mohu vás ujistit, že žádnou vládu se stranami demobloku nechystáme ani takovou vládu nepodpoříme. Stejně jako jsme nepodpořili vládu s ČSSD. Podpoříme jen vládu bez demobloku a ČSSD. Vládu, která podpoří možnost lidí hlasovat o vystoupení z EU.