Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Paní ministryně Maláčová chce zvýšit daně a platit obědy žákům ve škole. Podívejme se jaká je dnes skutečnost.

Aktualita

Radim Fiala: Paní ministryně Maláčová chce zvýšit daně a platit obědy žákům ve škole. Podívejme se jaká je dnes skutečnost.

Česká republika má dlouhou tradici dotování žákovského stravování a žáci platí pouze výrazně sníženou cenu.

Školní stravování patří k u nás k nejkvalitnějším ve světě a snese nejpřísnější hodnocení. Zjistil jsem si konkrétní čísla na jedné ze škol. Žák platí za kompletní oběd 28 Kč. Plná cena oběda je 64 Kč. Stát tedy dalších 34 Kč již dnes platí jako dotační příspěvek. Stát na to získává prostředky z našich daní. To je systém sociálně dostupný pro drtivou většinu lidí.

Pokud existují mimořádné sociální situace je možné podpořit návrhy, aby na základě potvrzení obecního úřadu v jednotlivých případech škola dostala zvýšenou dotaci na odebrané obědy. Jsme proti další sociální dávce pro žadatele. Taková dávka může skončit v alkoholu, cigaretách nebo v herně. Pokud chce vláda navýšit dotaci pro všechny děti můžeme to také podpořit, pokud to bude na úkor peněz pro financování vojenských expedic v zahraničí, nárůstu nákladů na byrokracii nebo pokud se zkrátí peníze, které vláda dává takzvaným neziskovým organizacím. Rozhodně nepodpoříme zvýšení našich daní nebo zvýšení státního dluhu. Navýšení státního dluhu na příští rok vláda naplánovala na 40 miliard. Jednou ho budeme muset zaplatit. Pokud se zhorší vývoj ekonomiky, tak se při tomto hospodaření vlády skokově propadneme do obrovských dluhů.

Ministryni Maláčovou to nezajímá a ani nemusí. Globalisté s národním státem nepočítají. Jejich politika je založena na budoucnosti, ve které budeme všichni závislí na pobírání dávek nebo dotací, ve světovém řádu, který budou řídit. Budou nás chtít řídit, aby řešili problémy, které teď sami vytváří. Vysoké daně jsou hlavním důvodem revoluce ve Francii. Jsou tam nejvyšší v Evropě a Česká republika je v těsném závěsu za Francii.

Hnutí SPD chce zvyšovat platy a příjmy lidí. Chceme, aby lidem peníze zůstávaly a ne, aby je stát bral a hospodařil s dluhy.

2018-12-11T00:18:31+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0