Radim Fiala: Zvyšují se platy, důchody a samozřejmě rostou ceny. Dramaticky rostou ceny bydlení a věcí souvisejících s bydlením.

01/1 2019
Snižují se ceny blbostí bez trvalé hodnoty. Média se vyhýbají správnému pojmenování tohoto jevu. Není to růst životní úrovně. Je to inflace a naší ekonomickou realitou je inflační ekonomika. Šetřit se nevyplatí a občané jsou nuceni brát půjčky. Skutečný růst životní úrovně by se projevoval poklesem cen a nákladů. Ekonomická prosperita by se měla projevovat snižováním závislosti lidí na dotacích a dávkách od státu. Podnikatelé potřebují prosperitu bez dotací a občané životní úroveň garantovanou mzdou a nikoliv sociální dávkou. To je ekonomická podstata svobodné společnosti. Je to přesný opak naší ekonomické reality. Závislost na sociálních dávkách, dotacích a dluhy jsou zásadním ekonomickým nástrojem neomarxistů budujících globální nový světový řád. Kontrola dluhů a dlužníků je dnes podstatou moci a zisku. Není náhoda, že neomarxistickou síť politických neziskovek vede finanční spekulant Soros.