Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Tak to je šílené. Ve Francii žádají vyšší trest pro českého řidiče kamionu, kterému nelegální imigranti nalezli do návěsu, když spal.

Aktualita

Radim Fiala: Tak to je šílené. Ve Francii žádají vyšší trest pro českého řidiče kamionu, kterému nelegální imigranti nalezli do návěsu, když spal.

Máme zde opět případ, kdy z oběti se stává viník. Co na obranu práv českého občana udělal pan premiér Babiš či ministr zahraničí Petříček?

Francouzský soud se ve středu začal zabývat odvoláním českého řidiče kamionu, který byl na konci září odsouzen k 18 měsícům vězení za údajné pašování migrantů. Prokurátor navrhl trest pro Jiřího Sagana zvýšit z roku a půl na dva roky. Do rozhodnutí soudu český řidič zůstane ve vězení, kde je od začátku trestního stíhání, tedy již půl roku.

Sagan byl potrestán za údajné pašování migrantů poté, co se začátkem července v jeho kamionu po cestě z přístavu Calais do Anglie našlo 15 Iráčanů. Řidič od začátku říká, že o migrantech v chladicím boxu kamionu nevěděl. Nelegální migranti mu prý do návěsu vlezli, když spal. Podle francouzských zákonů je ale jedno, jestli řidič o migrantech věděl, či nikoliv. Jeho povinností je vozidlo zabezpečit a v případě, že má nějaké podezření, má kontaktovat policii.

Takže francouzský stát, který není schopen zajistit bezpečnost řidičů kamionů díky tomu, že umožnil masovou imigraci do Francie, je bude ještě trestat za to, že se do jejich kamionu vloupají imigranti? Jak měl řidič celou věc nahlásit, když o tom nevěděl? Co dělá naše ministerstvo zahraničí na obranu práv českého občana? Kde je pan premiér Babiš? Pan Babiš i ministr zahraničí Petříček z ČSSD na české občany z vysoka kašlou.

https://www.novinky.cz/…/493478-ve-francii-zadaji-tvrdsi-tr…

2019-01-04T10:52:04+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0