Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Srovnání historika Michala Frankla kulhá na obě nohy. Muslimy nelze s Evropany židovského původu srovnávat.

Aktualita

Radim Fiala: Srovnání historika Michala Frankla kulhá na obě nohy. Muslimy nelze s Evropany židovského původu srovnávat.

Židé vždy patřili ke vzdělaným vrstvám, které se o sebe dokázaly postarat bez cizí pomoci. Židé v žádné evropské zemi neútočili na domácí obyvatelstvo a neznásilňovali ženy a dívky. V židovské komunitě nikdy neměly místo vraždy ze cti, ženská obřízka či vnucování svých zvyklostí většinové společnosti. Pokud Židé emigrovali do jiné země, vždy se dokázali přizpůsobit a ihned se zapojili do pracovního procesu.

Strach ze Židů a strach z muslimů jsou dvě zcela odlišné věci a je skutečně s podivem, že si toho tak renomovaný historik není vědom. Židů se obávali pouze antisemité, jejichž obavy byly veskrze iracionální. Obavy z muslimů naopak pramení z každodenních reálných zkušenosti Evropanů ze společného soužití. Židé prožívali v historii mnohá utrpení a ústrky, které vyvrcholily za 2. sv. války holokaustem. Část muslimské populace dnes naopak působí utrpení většinové společnosti v mnoha západoevropských zemích.

SPD se proto musí hlasitě ohradit proti flagrantní relativizaci, které se pan Frankl dopouští. Fakticky staví na roveň utrpení Židů v koncentračních táborech tomu, když dnes někdo podrobí třeba i tvrdé kritice muslimy a islám na sociálních sítích a vůbec ve veřejném prostoru. Je s podivem, že právě tento historik byl odměněn grantem ve výši téměř 2 milionů eur na výzkum problematiky migrace. Je předem jasné, že výzkum pana historika podpoří příchod muslimských migrantů. Plně v duchu ideologie multikulturalismu.

https://video.info.cz/…/muslimu-se-bojime-jako-zidu-za-prvn…

2019-01-07T10:45:43+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0