Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Povinné spoření na důchod – další hloupost ministryně Maláčové!

Aktualita

Radek Rozvoral: Povinné spoření na důchod – další hloupost ministryně Maláčové!

ČSSD už opravdu neví kudy kam. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová chce, aby soukromé důchodové spoření bylo povinné pro všechny.

Jedná se o další hloupost z dílny ČSSD, která by občanům České republiky nakázala odevzdávat příslušnou finanční částku nějaké soukromé pojišťovně, které by tím nechala velice slušně vydělat a to i přes to, že v současné době již do povinného státního pilíře odevzdávají zaměstnanci společně s firmami 28% hrubé mzdy, což není zrovna málo.

Ze zkušenosti moc dobře víme, jak to s některými soukromými finančními fondy v minulosti dopadlo, když z nějakého zvláštního důvodu zkrachovaly. Rozhodnutí zda si občané budou v těchto fondech spořit, musí zůstat pouze na nich a nikdo je k tomu nesmí nutit, to znamená, že musí zůstat dobrovolné.

Soukromé důchodové spoření je dobrá věc, a pokud si paní ministryně myslí, že potřebuje změnu s tím, aby si více občanů spořilo, tak k tomu musí stát vytvořit lepší podmínky, čímž by u občanů zvýšil pro takové spoření motivaci.

Hnutí SPD od svého založení deklaruje to, že garantem důchodů musí být vždy stát, který by si měl na jejich financování vytvořit vlastní zdroje. Jako příklad uvedu deprivatizaci vodárenství z jehož následného zisku by se důchody mohly financovat.

2019-01-10T06:37:56+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0