Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Ženy si zasluhují úctu a respekt – formy islámských praktik u nás nedopustíme!

Aktualita

Radek Rozvoral: Ženy si zasluhují úctu a respekt – formy islámských praktik u nás nedopustíme!

Světová média přinesla zprávu, že v Saúdské Arábii začal platit nový zákon ohledně rozvodu, a že je to další úspěch žen zde žijících. V případě rozvodu musí být vyrozuměny manželem – stačí esemeskou.

Co na to říci? Média hlavního proudu namísto kritiky páchají řitní alpinismus Saúdské Arábii a skoro oslavují to, že se o rozvodu musí žena nově alespoň dozvědět, když už k tomu nesmí ani pípnout. To je opravdu neskutečné zoufalství, kam se až politická korektnost dostala.

V Saúdské Arábii přetrvává velká diskriminace žen. Ženám jsou zde upírána základní práva, a to od těch skoro úsměvných (např. nemohou si přečíst módní časopis, který neprošel cenzurou) až po ty zásadní (nemají téměř žádnou svobodu v jednání a ve všem se musí zodpovídat mužskému poručníkovi – walimovi, což je otec, manžel, bratr či strýc – ženy se bez mužského svolení nesmějí vdávat, rozvádět, cestovat, otevírat bankovní účet, získat práci, žádat o identifikační průkaz či pas nebo jít na plánovanou operaci). V zemi se dodržuje přísná segregace pohlaví (veřejné budovy mají dva vchody – jeden pro muže, druhý pro ženy, rozděleny jsou parky, školy, prostředky veřejné dopravy, pláže atd.). Podle zákona mají ženy nižší postavení než muži, kteří mají rozhodující slovo v manželství a v péči o děti. Muži mohou beztrestně páchat domácí násilí na ženách. Ženám je přikazován konzervativní způsob oblékání. Zde si musím položit otázku, co je to za odsuzující ideologii? Je mi upřímně líto těchto žen. U nás si žen vážíme a chováme k nim úctu.

Saúdská Arábie jako stát na Blízkém východě v oblasti jihozápadní Asie je druhým největším státem arabského světa. Profituje pouze z toho, že je největším vývozcem ropy na světě. Tyto ekonomické zájmy ovlivňují i přístup největších světových velmocí k tomuto státu, ve kterém dochází k masivnímu porušování lidských práv. Saúdská Arábie je členem Organizace spojených národů, Ligy arabských států a díky své účasti v Organizaci zemí vyvážejících ropu (OPEC) zastává silnou pozici v Mezinárodním měnovém fondu a Světové bance. Právě díky silné ekonomice a jejímu ropnému bohatství je nějak ze stran ostatních států opomíjen prokazatelný fakt, že v Saúdské Arábii je aplikován jeden z nejhorších represivních režimů na světě. Saúdská Arábie je islámská absolutní monarchie, moc ovládá široká královská rodina. Ústavu představují korán a sunna, a zdrojem práva je šaría. V zemi se nacházejí dvě nejsvětější místa islámu, Mekka a Medina.

Státní náboženství a ideologie Saúdské Arábie, je wahhábismus, což je radikální odnož islámu právní školy salafíja, založenou Muhammadem ibn Abd al-Wahhábem na konci 18. století a dnes představuje v islámském světě nejpřísnější a zároveň nejradikálnější náboženské uskupení. Svůj vliv šíří pomocí štědrých darů směřujících do islámských zemí, k podpoře islámské ideologie a též štědře financují islámské extremisty, včetně Talibanu.

Hnutí SPD v žádném případě nedopustí šíření a propagaci islámské ideologie v naší republice a přijímání nelegálních imigrantů pod záminkou multikulturalismu. Nedovolíme v České republice žádné aktivitě, která by zakládala podhoubí islámské ideologie. Právo šaría a islámský džihád jsou ohrožením naší svobody a bezpečnosti. Připravujeme zákony, pomocí kterých bude možno projevy a podporu islámské ideologie postihovat. Dva z nich jsme již předložili do Poslanecké sněmovny.

2019-01-11T09:51:35+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0