Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Sluníčkáři tvrdí, že v České republice prý „žádní imigranti nejsou“. Cizinecká policie ale jen vloni v Česku odhalila nelegální pobyt 4 992 lidí, což bylo o 254 více než v roce 2017.

Aktualita

Radim Fiala: Sluníčkáři tvrdí, že v České republice prý „žádní imigranti nejsou“. Cizinecká policie ale jen vloni v Česku odhalila nelegální pobyt 4 992 lidí, což bylo o 254 více než v roce 2017.

Běženců, kteří využili Českou republiku jako tranzitní zemi, převážně do Německa, přibylo loni meziročně z 19 na 191. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Uvědomme si ale, že mnoho ilegálních překročení hranice naše policie vůbec nezaznamená. Na hranicích nejsou kontroly, čili mnoho ilegálních imigrantů se může přes naše hranice pohybovat naprosto libovolně. I v případě, že nelegální migranti míří do Německa, existuje riziko, že zde mohou páchat trestnou činnost. Jak již v minulosti varovaly tajné služby, do Evropy se vracejí i bojovníci Islámského státu. Ti mohou ohrožovat i naše občany.

I cizinecká policie upozorňuje, že stálým rizikem je nestabilní bezpečnostní situace a ekonomická krize v Sýrii, Afghánistánu, Iráku, Íránu a Nigérii. Trvá tak hrozba tranzitní migrace lidí z těchto oblastí s pomocí převaděčů, kteří je převážejí v dodávkách či kamionech především do Německa.

V našem zájmu je, aby na hranicích byly obnoveny kontroly. Tím zabráníme pohybu nelegálních imigrantů a potenciálních islámských teroristů na našem území.

2019-01-17T10:44:59+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0