Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Předseda ODS Petr Fiala potvrdil nedávno v Událostech v ČT, že ODS je prounijní strana.

Aktualita

Radim Fiala: Předseda ODS Petr Fiala potvrdil nedávno v Událostech v ČT, že ODS je prounijní strana.

„My chceme být v Evropské unii, záleží nám na ni, právě proto navrhujeme reformu a budeme tím hlasem zdravého rozumu,“ řekl konkrétně.

Podobně ostatně hovořil nedávno předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, který uvedl, že euroskeptické názory Václava Klause ml. jdou proti oficiální linii strany. Stanjura řekl, že ODS je “proevropská a prozápadní strana”. Stanjura v říjnu roku 2017 také řekl, že ODS je pro přijetí eura v okamžiku, kdy to bude pro ČR výhodné.

Pánové Stanjura a Fiala pokračují pouze v eurofilní tradici ODS a v politice, která poškozuje české národní zájmy a českou suverenitu. Byla to ODS, která protlačila centralistickou Lisabonskou smlouvu, jež brutálně poškodila Českou republiku a která zhruba dvojnásobně snížila hlas ČR v Evropské unii a zavedla princip, že ČR může být v drtivé většině věcí přehlasována. EU se díky Lisabonu může plést skoro už do všeho. Lisabonskou smlouvu ve své době vyjednal v Bruselu šerpa (a nynější lídr ODS v eurovolbách) Jan Zahradil v rozporu s mandátem vlády, která mu dala noty, že se hlasovací pozice ČR nemá zhoršit. ODS Lisabonskou smlouvu prezentovala jako úspěch, ačkoli šlo fakticky jen o přejmenovanou evropskou ústavu.

V Lisabonské smlouvě je de facto též ustaven předpoklad pro migrační kvóty. Konkrétně je tam zakotven princip společné imigrační politiky, jejímž cílem je ve všech etapách zajistit účinné řízení migračních toků, a tato společná migrační politika se řídí zásadou solidarity a spravedlivého rozdělení odpovědnosti mezi členskými státy, a to i na finanční úrovni.

Podobně tehdejší ministr vnitra Ivan Langer za ODS prezentoval jako úspěch, že Česká republika vstoupila do Schengenského prostoru bez hraničních kontrol. Schengen je jedním z příčin toho, že se ilegální imigranti i teroristé mohou volně pohybovat po Evropské unii a jednou z příčin migrační krize.

My na rozdíl od ODS naprosto odmítáme současnou podobu Evropské unie. Na rozdíl od ODS nechceme euro přijmout NIKDY, protože by se Česká republika zbavila efektivního ekonomického nástroje suverénní měnové politiky a museli bychom ručit stamiliardami nejen za státy eurozóny, které jsou v krizi, ale i za jejich banky. Na rozdíl od ODS odmítáme Schengen a nechceme, aby se přes naše hranice volně pohybovali ilegální imigranti a teroristé.

Chceme spolupráci suverénních evropských států bez byrokratické nadvlády Bruselu. My chceme zásadní změnu a nechceme Evropský svaz socialistických republik a nechceme Spojené evropské emiráty. ODS prosazuje jen kosmetickou perestrojku Evropského svazu. ODS se snaží nalákat některé euroskeptické voliče, ale vždy, když o něco šlo, zradila české národní zájmy a napomohla ztrátě naší suverenity a posílila moc centralistického Bruselu a Berlína.

2019-01-20T14:17:02+01:00

Aktuality

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0