Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Toto není dobrá zpráva. V České republice působící podniky se stále více opírají o cizince.

Aktualita

Radim Fiala: Toto není dobrá zpráva. V České republice působící podniky se stále více opírají o cizince.

Na konci roku 2017 mělo v zemi zaměstnání asi 472 400 lidí z ciziny, před krizí před deseti lety jich bylo zhruba o 200 tisíc méně. Cizinci se tak na zaměstnanosti v zemi podíleli téměř 11 procenty. Nejvíc jich pocházelo ze Slovenska, Ukrajiny, Rumunska, Polska a Bulharska. Informoval o tom ČSÚ.

Navíc nyní ministr Petříček prosazuje, aby k nám mohlo ročně přijít až 40 tisíc pracovníků z Ukrajiny. „Ekonomická migrace představuje řešení, které je schopno zajistit potřebnou pracovní sílu v krátkodobém horizontu, neboť nesoulad mezi nabídkou a poptávkou je tak silný, že v současnosti není mnoho jiných řešení, která by mohla problém s nedostatkem pracovníků v dohledné době vyřešit,“ uvedlo ministerstvo zahraničních věcí.

Ke konci loňského roku bylo ale u nás bez práce přes 231 500 lidí. Volná pracovní místa by podle našeho názoru nejprve měli obsadit čeští občané. Je pak navíc šílené, když ČSSD navrhuje, aby se zvýšily sociální dávky pro nepřizpůsobivé, kteří pracovat nechtějí. Souhlasíme s prezidentem Zemanem, že lidem, kteří odmítnou pracovat, by se měly sebrat sociální dávky. Až posléze, kdy nabízená místa odmítnou čeští občané, je možné, aby zde pracovali prověření cizinci.

https://www.novinky.cz/…/494120-vic-nez-desetina-zamestnanc…

2019-01-21T21:37:34+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0