Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Počet pronásledovaných křesťanů loni vzrostl globálně o 30 milionů a dnes je různým formám perzekuce vystaveno celosvětově na 245 milionů věřících.

Aktualita

Radim Fiala: Počet pronásledovaných křesťanů loni vzrostl globálně o 30 milionů a dnes je různým formám perzekuce vystaveno celosvětově na 245 milionů věřících.

Vyplývá to z údajů nizozemské neziskové organizace Open Doors, která monitoruje situaci ve sto padesáti zemích. Není vůbec překvapivé, že mezi deseti zeměmi nejvíce nepřátelskými vůči křesťanství patří osm zemí muslimských: Afghánistán, Somálsko, Libye, Pákistán, Súdán, Eritrea, Jemen a Írán.

To jsou často i země, odkud proudí migranti do Evropy. Imigranti z těchto zemí si pak své nepřátelství ke křesťanství a naší civilizaci přivážejí s sebou. Kupříkladu The Christianophobia Observatory, římskokatolická nezisková organizace se sídlem v Paříži, která monitoruje útoky proti křesťanům, referovala o 128 útocích za prvních pět měsíců roku 2018 ve Francii, ať už šlo o vandalismus, namířený proti kostelům, nebo jiné typy protikřesťankých útoků. Číselný údaj představuje nárůst o 12,5 % v porovnání se stejným obdobím roku 2017, kdy se odehrálo 112 útoků v 53 ze 101 francouzských departementů.

Zajímavý je také pokrytecký postoj TOP 09 Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska k lidským právům. Zatímco Kalousek pobíhá s tibetskou vlajkou, osud pákistánské křesťanky Asie Bibi, které kvůli její křesťanské víře v Pákistánu hrozí smrt, ho očividně nezajímá. Karel Schwarzenberg se jí také nezastal, i když ho k tomu ještě v době, kdy byl ministrem zahraničí, vyzývali čeští občané. Na to, aby hájil „práva“ uprchlíků a islámu si Schwarzenberg udělá čas vždy.

Schwarzenberg je také znám tím, že podporuje zájmy islámské Saudské Arábie, což je země, která se v mnoha ohledech neliší od Islámského státu. Schwarzenberg schvaloval, že se do této země dovážely z ČR zbraně a vojenský materiál a tuto zemi označil za cenného spojence.

Hnutí SPD hájí principy naší evropské civilizace, která je založena na křesťanských, židovských i antických pilířích. TOP 09 svou obhajobu lidských práv, křesťanských i konzervativních hodnot nemyslí vážně. Z její strany jde jen o odporné pokrytectví.

https://www.novinky.cz/…/495032-na-245-milionu-krestanu-pro…

2019-01-23T15:19:28+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0