Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Španělská vláda jako první ze zemí Evropské unie uznala v pondělí předáka opozice Juana Guaidóa úřadujícím prezidentem Venezuely.

Aktualita

Radim Fiala: Španělská vláda jako první ze zemí Evropské unie uznala v pondělí předáka opozice Juana Guaidóa úřadujícím prezidentem Venezuely.

Krok Španělska následovaly další země, jako například Německo, Francie, Rakousko, Švédsko či Velká Británie. Stejný krok navrhl Babišově vládě i ministr zahraničí Tomáš Petříček z ČSSD, která to schválila. Toto odmítám.

Hnutí SPD odsuzuje vměšování do vnitřních záležitostí suverénních států. Problém je, že Spojené státy se vměšují do suverenity národních států. Jižní Ameriku považují za „svůj zadní dvorek“ a dle Monroeovy doktríny považují oba americké kontinenty v širším slova smyslu za své území.

Jakékoli vnější vměšování do záležitostí suverénních zemí jen vyostřuje konflikt uvnitř země a často vede ke krvavé občanské válce. Viděli jsme to v občanské válce ve Španělsku, kde se vměšoval na jedné straně Sovětský svaz, na straně druhé Německo a Itálie. Občanská válka v Sýrii byla zapříčiněná vměšováním USA. To přivedlo do celého konfliktu Rusko, Írán, státy Zálivu či Turecko a válka se jen prodloužila. Venezuelci by se měli dohodnout hlavně mezi sebou, nebo se stanou novou Ukrajinou či novou Sýrií a budou jen ve vleku toho, co budou určovat velmoci.

2019-02-04T15:54:01+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0