Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 5. 2. 2019

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura. V něm poukazujeme na to, že zde může existovat cílená snaha rozvrátit hnutí SPD, a že o tom hodláme informovat příslušné orgány státu včetně prezidenta republiky. Dále odmítáme eskalaci napětí mezi NATO a Ruskem a odsuzujeme, že EU přilévá olej do ohně. Také upozorňujeme na to, že vláda špatně hospodaří a zásadně odmítáme návrhy premiéra Babiše na zvyšování daní. Dle nás je potřeba, aby daně začaly platit nadnárodní korporace. Též jsme upozornili, že díky politice Evropské unie bylo zlikvidováno naše zemědělství a třeba i tradiční cukrovarnictví, a proto jsme nuceni dovážet ze zemí EU různě pochybné potraviny a napodobeniny s náhražkami potravin, což je i poslední případ z Polska. Pokud jde o Venezuelu, hnutí SPD odmítá vměšování do vnitřních záležitostí suverénních států, které často vede k eskalaci napětí a k občanské válce.

Snaha rozvrátit hnutí SPD.

Předsedovi hnutí SPD byl předán dopis, jehož obsahem je informace, že Bezpečnostní informační služba (BIS) provádí činnost v rámci operace s krycím názvem „Vulterin“. Cílem této operace má být destrukce a následný rozpad hnutí SPD jako hlavní vlastenecké síly v ČR. Předseda hnutí s obsahem dopisu seznámil předsednictvo hnutí. Může to být pravda, ale může se také jednat o cílenou provokaci. Na základě této skutečnosti předsednictvo pověřilo předsedu hnutí předat tento dopis řediteli BIS, řediteli Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a příslušným orgánům Poslanecké sněmovny PČR. Dále předsednictvo hnutí pověřilo předsedu hnutí Tomia Okamuru seznámit s obsahem dopisu prezidenta republiky Miloše Zemana. Tuto skutečnost předsednictvo hnutí SPD oznámilo široké veřejnosti v úterý 29. ledna 2019 prostřednictvím pravidelné tiskové konference před hromadnými sdělovacími prostředky včetně veřejnoprávní České televize. Média však zatím o této skutečnosti mlčí. V této souvislosti vyzýváme i členy SPD k jednotě, a aby si dávali pozor na možné provokace, které mohou naše hnutí poškodit.

EU přilévá olej do ohně. Odmítáme eskalaci napětí s Ruskem.

USA s podporou NATO vypověděly dohodu o likvidaci raket středního doletu. Rusko následně oznámilo, že bude reagovat stejně. To znamená, že dalším krokem bude tlak na rozmísťování raket v zemích východní Evropy. V takovém případě se však jedná o krok k válce s Ruskem, kde nasměrování odvetného úderu Ruska bude mířeno na státy východní Evropy. Hnutí SPD tento krok jednoznačně odmítá a podporuje veškerá jednání vedoucí ke snížení napětí mezi oběma velmocemi nejlépe prostřednictvím nové smlouvy. Je však potřeba zdůraznit, že na oboustranném vypovězení smlouvy má svůj podíl i Evropská unie. Pomyslným přiléváním oleje do ohně ze strany Evropské unie je totiž i podpora politiky ukrajinského prezidenta Petra Porošenka včetně účasti našich vojáků v rámci předsunutých sil NATO do oblasti pobaltských států.

Vláda špatně hospodaří. Odmítáme zvyšování daní.

Vláda hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM má problém s financemi a mandatorními výdaji při sestavování státního rozpočtu na rok 2020. Všechny ekonomické ukazatele navíc jasně signalizují blížící se evropskou hospodářskou recesi a na sliby Andreje Babiše typu „všem všechno“ docházejí peníze. Chce se říci: „ANO – bude líp“ se mění na „ANO – líp už bylo“. Ještě před pár týdny premiér Andrej Babiš deklaroval připravenost na zavedení obědů zdarma pro školáky, zvyšování rodičovského příspěvku a zvyšování důchodů. Nyní z jeho úst již slyšíme opak – obědy jsou ve hvězdách a je prý potřeba zvyšovat daně a dále snižovat výdaje státního rozpočtu. Zvyšování daní se zvažuje v případě tvrdého alkoholu a digitální daně a na řadu přicházejí úvahy o 10 procentním snižování počtů státních zaměstnanců. Navíc bude potřebné najít další miliardy v letošním rozpočtu na kompenzaci vládou nezvládnuté situace s „kůrovcem“. Hnutí SPD dlouhodobě nesouhlasí se zvyšováním daňové zátěže zaměstnavatelů a zaměstnanců. Je naopak potřeba přestat platit politické neziskovky, zrušit inkluzi ve školství a přestat vyplácet sociální dávky tzv. nepřizpůsobivým. Další značné rezervy je potřeba hledat v každoročním úniku v řádech stovek miliard korun do zahraničí nadnárodním korporacím, které mají stálé zastoupení v České republice.

Naše zemědělství bylo zlikvidováno a musíme dovážet pochybné potraviny z EU.

Maso z problematických polských jatek, kde se porážely nemocné krávy, se dostalo i do České republiky. Jednalo se zhruba o 300 kilogramů hovězího v Praze, Varnsdorfu, Novém Bydžově a Kostelci nad Labem. Česká republika je připravena zavést mimořádná veterinární opatření, kterými by se omezil obchod kvůli hovězímu masu s Polskem, ovšem až po konzultaci s Evropskou komisí. Bez toho nejde dělat nic! Navíc v prohlášení zaznělo, že maso z Varnsdorfu bylo již zkonzumováno. Z našeho pohledu se jedná pouze o pomyslnou špičku ledovce. Je nad vší pochybnost jasné, že masa bylo mnohonásobně více, než je uváděno. Podle toho, co vyznělo z polské reportáže, to budou stovky tun celkově do 14 států. Ministerstvo zemědělství následně vyzvalo naše občany, aby se polskému hovězímu vyhýbali a dali přednost domácí produkci. U nás však v současné době převažují prázdné chlévy bez hovězího dobytka. Ještě v roce 1990 přitom bylo Československo plně soběstačné ve výrobě masa, zemědělské výrobě a v produkci nezávadných potravin. Nyní, když díky politice Evropské unie bylo zlikvidováno naše zemědělství a třeba i tradiční cukrovarnictví, jsme nuceni dovážet ze zemí EU různě pochybné potraviny a napodobeniny s náhražkami potravin. Hnutí SPD v této souvislosti vyzývá své členy, příznivce a voliče k maximální účasti v blížících se volbách do Evropského parlamentu, abychom mohli čelit diktátu Evropské unie nejen v takovýchto kauzách, ale i v mnohem důležitějších věcech. Projekt Evropské unie je potřeba nahradit novým formátem co nejužší dobrovolné rovnoprávné spolupráce suverénních národních států. Zemědělská politika musí být znovu pod kontrolou našeho státu a hnutí SPD bude podporovat potravinovou soběstačnost našeho státu v nejzákladnějších komoditách, abychom byli připraveni na výživu obyvatelstva ČR pro případ války, ekonomické či migrační krize.

Odmítáme vměšování do vnitřních záležitostí suverénních států.

Česká vláda, po vzoru některých zemí EU, uznala předáka opozice Juana Guaidóa úřadujícím prezidentem Venezuely, přestože tato země má svého legitimně zvoleného prezidenta Nicoláse Madura. Tuto pozici Babišovy vlády odmítáme. Babišova vláda jen slepě poslouchá diktát Bruselu a Washingtonu. Venezuela, která má největší odhadované zásoby ropy na světě, musí již patnáct let čelit silnému tlaku těch, kteří by bohatství z této strategické suroviny chtěli lidu ukrást pro svůj privátní prospěch. Hnutí SPD odmítá vměšování do vnitřních záležitostí suverénních států. Problém je, že Spojené státy se vměšují do suverenity národních států. Jižní Ameriku považují za svůj „zadní dvorek“ a dle Monroeovy doktríny považují oba americké kontinenty v širším slova smyslu za své území. Jakékoli vnější vměšování do záležitostí suverénních zemí jen vyostřuje konflikt uvnitř země a často vede ke krvavé občanské válce.  I občanská válka v Sýrii byla zapříčiněná zahraničním vměšováním.  Venezuelci by se měli dohodnout  mezi sebou bez zahraničního vměšování.

2019-02-05T13:14:38+02:00