Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Čínská společnost Huawei je připravena se kvůli varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) před jejími technologiemi bránit u soudů i prostřednictvím mezinárodní arbitráže.

Aktualita

Radim Fiala: Čínská společnost Huawei je připravena se kvůli varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) před jejími technologiemi bránit u soudů i prostřednictvím mezinárodní arbitráže.

Požaduje zrušení nebo úpravu varování. Napsala to v dopisech adresovaných premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a řediteli NÚKIB Dušanu Navrátilovi. Odpověď chce čínská firma do 14. února.

Takže doufejme, že vláda Andreje Babiše má vše pevně podložené, aby Česká republika nemusela v arbitráži platit miliardy. Před tím ostatně varoval prezident Miloš Zeman. Naše národní zájmy by se neměly řídit tím, že chce premiér před cestou do USA udělat Američanům radost, aby ho přijali v Bílém domě. Podle HN otevřela českým politikům dveře do Washingtonu právě kauza Huawei. Před hardwarem a softwarem čínské společnosti varoval před Vánocemi český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), který je označil za bezpečnostní riziko.

To by pak byla tedy velmi, velmi drahá společná fotografie pana premiéra Babiše s prezidentem Trumpem v Bílém domě, pokud by za ni museli čeští daňový poplatníci zaplatit miliardy…

Zdroj: https://www.idnes.cz/…/petricek-ministr-zahranici-usa-cesta…

2019-02-08T13:39:09+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0