Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Ať rozhodují občané jednotlivých států, ne ožralí diktátoři z Bruselu jako Juncker!

Nevím, jakým alkoholem byl šéf eurokomise Juncker zas posílen… 🙂 Brusel přišel s další šíleností, která nás poškodí. PET lahve budou muset mít podle nové směrnice k sobě pevně přidělaná víčka. Jednak to bude stát až 2,7 miliardy eur (68 miliard korun) kvůli nutné úpravě výrobních linek a navíc to bude z hlediska ekologie naprosto kontraproduktivní, protože podle studie poradenské společnosti PriceWaterhouse Coopers propojení víčka s lahví si vyžádá zpracovat odhadem 50 až 200 tisíc tun ročně dodatečného plastu!

Takže jednak tu máme vícenáklady na výrobních linkách, jednak přibude více plastu. Ale pak je tu ještě jeden zásadní argument proti: co je Evropské unii vůbec do toho? Co jí je do toho, zda tu máme plastové lahve s víčky, nebo ne? Ať si tohle každý stát reguluje přece sám. A pokud budu chtít dovážet výrobky v PET lahvích do států, které by zavedly, že víčko musí být přidělané, holt budu muset upravit svou linku. Ale ať to nikdo nikomu nenařizuje centrálně! Ať rozhodují občané jednotlivých států, ne ožralí diktátoři z Bruselu jako Juncker.

Evropská unie už je v mnoha ohledech horší než byl Sovětský svaz a RVHP. Ti nám rozhodně nediktovaly, jestli máme mít někde přidělaná nějaká víčka. Pokud odmítáte diktát Bruselu, přijďte prosím k volbám do Evropského parlamentu 24. a 25. května.

Máme silné spojence: Ligu italského ministra vnitra Mattea Salviniho, rakouské FPÖ, kteří jsou v rakouské vládě, Národní sdružení Marine Le Penové a další spojence z frakce Evropa národů a svobody (MENF). Navíc kandidují i jiné strany, které sice nejsou v MENF, ale jsou nám programově blízké – například Orbánův Fidesz, němečtí AfD či Švédští demokraté. Je velká šance, že tentokrát spojené síly evropských vlastenců udělají v Bruselu pěkné zemětřesení, ze kterého se eurobyrokrati sesypou! Je ale potřeba, abyste nás podpořili.

2019-03-01T07:42:21+02:00