Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Nad některými věcmi mi zůstává opravdu rozum stát.

Aktualita

Radim Fiala: Nad některými věcmi mi zůstává opravdu rozum stát.

Před lety odešly z Velké Británie, Německa, Francie a z dalších multikulturních evropských států tisíce občanů do Sýrie a Iráku, aby tam bojovaly pod vlajkou Islámského státu. Tito kriminálníci zabíjeli, znásilňovali, loupili a páchali genocidu. Nyní mají tu drzost ohánět se lidskými právy a požadovat po porážce Islámského státu návrat do svých mateřských zemí.

Britský ministr vnitra Sajid Javid sice navrátilce před pár dny odmítl, ale v posledních měsících se jich stovky do Velké Británie a vůbec celé Evropy vrátily. Mnozí z nich ani neskončili ve vězení. Jak je možné, že něco takového některé evropské vlády připustily? Člověk, který odjel páchat genocidu, by měl automaticky pozbýt svého občanství a v případě návrat skončit za mřížemi. Netřeba dodávat, že většina z těch lidí měla muslimské kořeny. Část z nich se v Evropě již narodila, ostatní na náš kontinent přišli jako migranti a dostalo se jim zde přímo královských výhod.

Přesto si evropské pohostinnosti vůbec nevážili. Jak uvádí německý magazín Focus, mnoho navrátilců navíc pokračuje ve své adoraci islamismu a představují i nadále hrozbu pro bezpečnost Evropanů. Jedním z mnoha takových příkladů je britská občanka Šamima Begumová, která odešla bojovat za Islámský stát před čtyřmi lety a její matka nyní horuje za návrat své dcery domů.

Devatenáctiletá islamistka přitom otevřeně říká, že svého odchodu ani dnes nelituje a stále v ideje Islámského státu věří. Buďme rádi, že muslimská komunita v České republice je v porovnání se západoevropskými zeměmi méně početná a my podobné problémy řešit nemusíme. Důležité ale je, aby to tak zůstalo i v budoucnosti. A to je právě jeden z hlavních cílů hnutí SPD. Děkujeme, že nás v našem úsilí podporujete!

https://www.novinky.cz/…/497680-reznici-islamskeho-statu-se…

2019-02-19T20:44:08+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0