Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: ODS potvrzuje, že je sluníčkářská prounijní eurofilní strana, v níž Václav Klaus mladší je jen nechtěným členem.

Aktualita

Radim Fiala: ODS potvrzuje, že je sluníčkářská prounijní eurofilní strana, v níž Václav Klaus mladší je jen nechtěným členem.

Potvrdili to ve svých oficiálních vyjádřeních i kandidáti ODS do Evropského parlamentu Eva Decroix a Ondřej Krutílek, ale i předseda ODS Petr Fiala a předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Jedinou relevantní euroskeptickou silou hájící naše národní zájmy proti EU zůstává hnutí SPD.

„Evropská unie je ale dnes jako rodina a společenství natolik komplexní, že může fungovat pouze, pokud zprávy o tom, co funguje a nefunguje, budou přicházet ze všech jejích koutů a krajů. A proto jako holka z Vysočiny, co dnes žije na pomezí Jižních Čech, chci, aby tyto regiony měly svůj hlas v Evropském parlamentu,“ napsala kupříkladu Decroix. Čili podle ní by patrně Česká republika měla mít v EU postavení na úrovni kraje…

Zveřejnil(a) Eva Decroix dne Pátek 25. ledna 2019

Decroix se též ztotožňuje s naprosto eurofilním manifestem a hlásí se k jednotě Evropy: „Populisté napříč Evropou chrlí program, dle kterého máme skončit s evropskou myšlenkou a hledat ´duši národů´ a navázat na „ztracenou identitu, která existuje často jen v hlavách demagogů.“

Zveřejnil(a) Eva Decroix dne Sobota 26. ledna 2019

„Václav Klaus ml., ale to je v rámci ODS osamocený hlas, který nesmíte brát vážně. Klaus ml. je pouhý řadový člen ODS, jakýsi její disident, řekl bych, že tak trochu i klaun. Nemá žádnou funkci ani vliv na politiku strany, v oblasti EU už vůbec ne, ale média mu věnují velkou pozornost, protože se jmenuje, jak se jmenuje. Nahrává tomu i jeho otec se svou radikálně protievropskou agendou. Oba ale jsou, nezlobte se, úplně mimo,“ uvedl zase kandidát do Evropského parlamentu Ondřej Krutílek, podle něhož by konec Evropské unie byl katastrofou.

I předseda ODS Petr Fiala potvrdil nedávno v Událostech v ČT, že ODS je proevropská strana. „My chceme být v Evropské unii, záleží nám na ni, právě proto navrhujeme reformu a budeme tím hlasem zdravého rozumu,“ řekl konkrétně.

Podobně ostatně hovořil nedávno předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, který uvedl, že euroskeptické názory Václava Klause ml. jdou proti oficiální linii strany. Stanjura řekl, že ODS je proevropská a prozápadní strana. Stanjura v říjnu roku 2017 také řekl, že ODS je pro přijetí eura v okamžiku, kdy to bude pro ČR výhodné.

Stanjura, Fiala, Krutílek či Decroix pokračují pouze v eurofilní tradici ODS a v politice, která poškozuje české národní zájmy a českou suverenitu. Byla to ODS, která protlačila centralistickou Lisabonskou smlouvu, jež brutálně poškodila Českou republiku a která zhruba dvojnásobně snížila hlas ČR v Evropské unii a zavedla princip, že ČR může být v drtivé většině věcí přehlasována. EU se díky Lisabonu může plést skoro už do všeho. Lisabonskou smlouvu ve své době vyjednal v Bruselu šerpa (a nynější lídr ODS v eurovolbách) Jan Zahradil v rozporu s mandátem vlády, která mu dala noty, že se hlasovací pozice ČR nemá zhoršit. ODS Lisabonskou smlouvu prezentovala jako úspěch, ačkoli šlo fakticky jen o přejmenovanou evropskou ústavu.

V Lisabonské smlouvě je de facto též ustaven předpoklad pro migrační kvóty. Konkrétně je tam zakotven princip společné imigrační politiky, jejímž cílem je ve všech etapách zajistit účinné řízení migračních toků, a tato společná migrační politika se řídí zásadou solidarity a spravedlivého rozdělení odpovědnosti mezi členskými státy, a to i na finanční úrovni.

Podobně tehdejší ministr vnitra Ivan Langer za ODS prezentoval jako úspěch, že Česká republika vstoupila do Schengenského prostoru bez hraničních kontrol. Schengen je jedním z příčin toho, že se ilegální imigranti i teroristé mohou volně pohybovat po Evropské unii a jednou z příčin migrační krize.

My na rozdíl od ODS naprosto odmítáme Evropskou unii. Na rozdíl od ODS nechceme euro přijmout NIKDY. Na rozdíl od ODS odmítáme Schengen a nechceme, aby se přes naše hranice volně pohybovali ilegální imigranti a teroristé.

Chceme spolupráci suverénních evropských států bez byrokratické nadvlády Bruselu. My chceme zásadní změnu a nechceme Evropský svaz socialistických republik a nechceme Spojené evropské emiráty. ODS prosazuje jen kosmetickou perestrojku Evropského svazu. ODS se snaží nalákat některé euroskeptické voliče, ale vždy, když o něco šlo, zradila české národní zájmy a napomohla ztrátě naší suverenity a posílila moc centralistického Bruselu a Berlína.

2019-03-14T10:40:00+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0