Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 19. 3. 2019

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD), v němž říkáme, že propagátor islámu a předseda ČSSD Jan Hamáček by neměl zneužívat své funkce ministra vnitra a vyhrožovat lidem. Připomínáme, že Piráti i ANO podporují kumulaci funkcí i finančních odměn a hnutí SPD jediné podpořilo ukončení kumulace odměn za více funkcí. Lubomír Volný a spol. potvrdili svou kandidaturou za jiný subjekt svou připravovanou a cílenou zradu SPD. Vítězka prvního kola slovenských prezidentských voleb Čaputová podporuje likvidaci tradiční rodiny a tradičních evropských křesťanských hodnot. Též vysvětlujeme, proč Tomio Okamura je na posledním místě kandidátky do Evropského parlamentu nahrazen jiným kandidátem.

Ministr vnitra Hamáček by neměl vyhrožovat lidem

Předsednictvo SPD odsuzuje teroristický útok v novozélandském Christchurch. V souvislosti s útokem vystoupil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a policejní prezident Jan Švejdar s prohlášením, že policie nebude tolerovat žádné projevy souhlasu s terorismem, extremismem nebo podněcování nenávisti, ke kterému dochází v této souvislosti na sociálních sítích. Předsednictvo hnutí SPD v této souvislosti zastává názor, že Ministerstvo vnitra a Policie ČR mají pomáhat a chránit, a nikoliv naše občany ústy ministra vnitra a policejního prezidenta zastrašovat a vyhrožovat jim. Hamáček zneužívá post ministra vnitra k prosazení multikulturní a islamizační politiky ČSSD a chce stíhat odpůrce islámu a imigrace. Hamáček totiž řekl o islámu: „Islám už v minulosti prokázal a prokazuje nadále, že má nezastupitelnou a nevyčíslitelnou roli ve vývoji lidské společnosti.“

Teroristických útoků a kriminálních činů ze strany muslimů ve světě je obrovské množství a akce bohužel vyvolává reakci. Tento teroristický útok i teroristické útoky muslimů, které jednoznačně převládají, jsou bohužel důkazem toho, že sen „elit“ o multikulturní společnosti je nebezpečný. Části islámu jako je  právo šaríja, džihád či práva žen, to jsou věci, které jsou neslučitelné s naším pojetím a chápáním demokracie. Proto, abychom ubránili před touto ideologií občany našeho státu, prosazuje SPD zákaz její propagace na území České republiky. V tomto smyslu jsme již podali zákon do Sněmovny.

Piráti i ANO podporují kumulaci funkcí i finančních odměn

Sněmovna zamítla návrh poslanců SPD, aby politici, kteří mají více funkcí najednou (např. poslanec, starosta, hejtman, zastupitel atp.), nemohli kumulovat finanční odměny za tyto funkce. Navrhli jsme, aby politik pobíral odměnu pouze za jednu funkci. Návrh SPD nepodpořila žádná další politická strana nebo hnutí. Naopak poslanci Pirátů a hnutí ANO navrhli a prosadili pokračování kumulace odměn. Hnutí SPD prosazuje dlouhodobě přijetí zákona o přímé volbě a odvolatelnosti hejtmanů, primátorů a starostů. Sněmovna nám ho však dlouhodobě odmítá přijmout..

Lubomír Volný a spol. potvrdili svou zradu SPD

Dne 15. března 2019 ukončili členství v SPD poslanci zvoleni za Moravskoslezský kraj Lubomír Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová. Ukončení svého členství nejdříve oznámili pouze prostřednictvím sociálních sítí. Nikdo z předsednictva hnutí ukončení jejich členství nepožadoval a oni tento krok s nikým z předsednictva předem nekonzultovali. Poslanci Volný, Nevludová a Bojko následně ihned vstoupili do nové politické strany, která získala registraci Ministerstva vnitra stejný den. Zároveň  oznámili kandidaturu ve volbách do Evropského parlamentu. Protože registrace nové politické je záležitost minimálně několika týdnů, je zřejmé, že jde o naplánovanou akci a do celé kauzy vystoupení poslanců z SPD to vrhá jasné světlo. Jde o akci na rozvrat a oslabení SPD. Pan Volný a spol. realizují záměr oslabit klub SPD a  oslabit volební výsledek SPD ve volbách do Evropského parlamentu. Místo práce pro SPD si připravovali vlastní politickou stranu, která měla sloužit jejich ambicím. Jejich politický program bude pouze špinění SPD. Trapná a ubohá zrada SPD nepoškodí. V Moravskoslezském kraji obdržel dne 19. 3. 2019 licenci nový Regionální klub SPD, kde mohou pracovat všichni místně příslušní členové a čekatelé SPD. Hnutí SPD v Moravskoslezském kraji během posledních týdnů mají zájem doplnit desítky novým zájemců o členství.

Na Slovensku proběhlo o víkendu první kolo prezidentských voleb. Do druhého kola však postoupili kandidáti neomarxistů a neoliberálů. Zuzana Čaputová představuje vše, co by měla tradiční slovenská společnost odmítnout, a vše, co se naopak snaží bruselská lobby zlikvidovat. Čaputová otevřeně podporuje likvidaci tradiční rodiny a tradičních evropských křesťanských hodnot a podporuje likvidaci suverenity národních evropských států. Je to dlouholetá aktivistka politických neziskových organizací. Její úspěch je vítězstvím dlouholeté kampaně, která vyvrcholila zneužitím kriminální vraždy novináře k pokusu o protivládní převrat, který měl změnit výsledky demokratických voleb. Čaputová je ideovým nástupcem současného prezidenta Kisky s tím, že je radikálnější a říká nahlas to, co si Kiska jen myslel. To nejhorší, co nám hrozí, je riziko zvrácení jednoty Visegrádské čtyřky (V4), jejího kritického přístupu k migrantům a k politice Bruselu. Za porážku slovenských vlastenců je odpovědná politika strany Mariána Kotleby. Umožnila rozdělení hlasů a odsunutí kandidáta hájícího zájmy Slovenska na třetí místo.

Tomio Okamura je na posledním místě kandidátní listiny nahrazen jiným kandidátem

Hnutí SPD podalo kandidátku ve volbách do Evropského parlamentu. Kandidátní listina byla postavena  na základě  nominací regionálních klubů. Před podáním kandidátní listiny obdržel předseda hnutí Tomio Okamura, který měl v plánu posílit program a kandidáty z posledního místa kandidátky, písemné stanovisko Ministerstva vnitra, které zpochybňuje možnost v případě zvolení odstoupit od mandátu a  mandát přenechat dalšímu zvolenému v pořadí. Vzhledem k tomu, že výklad odkazuje na případné soudní rozhodnutí v této věci a po dobu jednání soudu na možnost neobsazení mandátu, přijalo předsednictvo hnutí rozhodnutí nahradit  předsedu hnutí Tomia Okamuru na posledním místě kandidátní listiny jiným kandidátem. Nemůžeme připustit riskování možnosti neobsazeného mandátu a tím oslabení pozice vlasteneckých stran v Evropském parlamentu.

2019-03-19T09:38:24+02:00