Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Cenzura opět zapracovala. Kdyby to nebylo děsivé, mohli bychom se tomu i zasmát.

Aktualita

Radim Fiala: Cenzura opět zapracovala. Kdyby to nebylo děsivé, mohli bychom se tomu i zasmát.

Facebook na tři dny zablokoval populární stránku humoristického seriálu „Opráski sčeskí historje“. Závadný měl být obsah s Jozefem Tisem a Adolfem Hitlerem. Podle specialisty na extremismus obrázky k nenávisti nenabádají, jde pouze o černý humor. Totalita se se nám vrací v nové podobě a takovéto omezování svobody hnutí SPD naprosto jasně odmítá! Už nám zakážou i smát se! Co si myslíte Vy? Podporujete cenzuru ze strany Facebooku?

„Osobně se domnívám, že to extremistické není a stejně tak to nepodněcuje k nenávisti. Je to sarkasmus a černý humor, který sice využívá německou nacistickou a slovenskou klerofašistickou a separatistickou tematiku, ale nevyplývá z toho žádná snaha o pozitivní náhled na tyto fenomény či jejich propagaci,“ uvedl specialista na extremismus Miroslav Mareš z Masarykovy univerzity.

Tím více se ukazuje nutnost přijmout zákon, který by Facebooku a jiným velkým společnostem zakázal cenzurovat svobodu slova. Společně s dalšími poslanci SPD i poslanci z dalších stran jsme předložili návrh zákona, který má zakázat cenzuru a zajistit svobodu slova na facebooku a jiných sociálních sítích. V SPD jsme schopni spolupracovat i s politiky jiných stran na dobrých řešeních. Vláda Andreje Babiše se postavila proti tomuto návrhu. Aspoň víme, na jaké straně pan premiér stojí.

https://www.idnes.cz/…/facebook-blokace-opraski-sceski-hist…

2019-03-23T13:06:53+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0