Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Česká republika je bohužel v pozici ekonomické kolonie Západu a Německa.

Svědčí o tom nejenom obrovský vývoz kapitálu z naší země, to, že zde je rezervoár levné pracovní síly pro západní nadnárodní korporace a naši lidé nedostávají mzdu, ale almužnu, to, že máme horší kvalitu potravin od stejných dodavatelů než lidé na Západě, ale i to, že podobně jako z kolonií se od nás vyváží nezpracované suroviny bez přidané hodnoty. To je i případ masa. Pokud nechcete, abychom byli kolonií Západu a pokud chcete, aby naše země byla opět naše, volte prosím hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května.

Maso z českých chovů se na pultech tuzemských obchodů ocitá mnohdy po dovozu ze zahraničí. Zvířata se odtud nejprve vyvezou do ciziny, aby se poté maso z nich sem zase dovezlo.

Je to podobný případ jako například se dřevem: v ČR se pokácí, pak se vyveze do zahraničí a nazpět se vozí už hotový nábytek nebo řezivo. Největší přidaná hodnota není v surovině, ale ve zpracování. Podobně je česká ekonomika známa tím, že se zde vyrábějí pouze díly a součástky, zatímco investiční celky jsou zkompletovány na Západě a největší zisk a smetanu potom slíznou například německé firmy, které investiční celky vyvezou do USA nebo Číny.

Hnutí SPD chce podporovat český kapitál, tedy české podniky vlastněné českými občany. Je rovněž potřeba si došlápnout na nadnárodní korporace, které zde platí minimum daní a svůj zisk vyvádí do svých centrál v zahraničí. Pokud nechcete, abychom byli kolonií Západu a pokud chcete, aby naše země byla opět naše, volte prosím hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května.

2019-04-02T10:08:21+02:00