Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Odsuzujeme diskriminaci dítěte na základě politického názoru jednoho z rodičů!

Proimigrační politika v Německu se projevuje i v tamním školství, kde se začínají projevovat různé druhy diskriminace na úkor německých občanů.

V německém školství se projevují různé formy diskriminace. Tou, v poslední době hodně diskutovanou, je podle iDnes.cz aféra z Waldorfské školy ve čtvrti Treptow. Tato škola loni nezapsala ke studiu dceru nejmenovaného politika z AfD, působící v berlínském parlamentu. Dívka přitom chodila do přidružené waldorfské mateřské školky, jejíž žactvo je obvykle upřednostňováno při výběru do vyšších stupňů waldorfských vzdělávacích zařízení. Paradoxní na tom je to, že tento postup přezkoumala školská správa, dala škole za pravdu a nevidí v tom rozpor se zákazem diskriminace, který je obsažen ve školském zákoně i všeobecném zákoně o rovném zacházení.

Zastánci tohoto tvrzení jsou vyznavači probruselské politiky Angely Merkelové a tak i touto formou dávají najevo svou nelibost rostoucího vlivu vlastenecké AfD. Ve volbách do Německého spolkového sněmu v roce 2017 získala Alternativa pro Německo 12,6 procent hlasů a stala se tak třetí nejsilnější stranou ve Spolkovém sněmu.

Naše hnutí SPD odsuzuje formu uvedené diskriminace dítěte z Německa, která nastala na základě politického názoru jednoho z rodičů. Takovéto praktiky se uplatňují v zemi, která si zakládá na tom, že je lídrem v čele zemí Evropské unie.

2019-04-09T07:09:13+02:00