Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Že by senátor a kandidát na prezidenta Pavel Fischer nebyl tak slušný a čistý jak lilie, jak o sobě všude prezentuje?

Aktualita

Radim Fiala: Že by senátor a kandidát na prezidenta Pavel Fischer nebyl tak slušný a čistý jak lilie, jak o sobě všude prezentuje?

Firma Pražská strojírna pod kontrolou hlavního města Prahy chce zpět více než milion korun, které v minulosti vyplatila Pavlu Fischerovi. Společnost tvrdí, že Fischer neodvedl poradenskou práci, ke které se v roce 2016 smluvně zavázal.

My samozřejmě nevíme, zda pan senátor Fischer svou práci odvedl, či ne. To ať rozhodne nezávislý soud či prošetří policie. Ale i kdyby svou práci odvedl, tak je pak skandální, že vedení firmy jeho práce za více než milion korun nevyužilo. Zde se opět ukazuje, že by měla platit hmotná odpovědnost a odvolatelnost politiků. V tomto případě těch, kteří nesou odpovědnost za pražské městské firmy.

O úrovni senátora Fischera také svědčí, že označil vlastence a antinacisty, účastníky shromáždění uspořádané pražskou organizaci Svazu bojovníků za svobodu k výročí německé okupace v březnu 1939, za „prasata“.

Strojírna, která je stoprocentní dcerou pražského dopravního podniku, nežádá peníze přímo od senátora, nýbrž od svého někdejšího ředitele Vladimíra Říhy, vyhozeného v únoru 2017. On měl prý podle strojírny vše zavinit. Dle informací Aktuálně.cz odeslala městská firma 18. února Říhovi předžalobní výzvu, ve které jej žádá, aby údajnou škodu, vyčíslenou na 1,035 milionu korun, do konce února uhradil. Posléze rozšířila svou žalobu o náhradu škody ve výši 21 milionů korun.

Pavel Fischer, jenž byl mezi lety 2003 až 2010 českým velvyslancem ve Francii, měl přitom městské strojírenské firmě, která se zabývá výrobou tramvajových výhybek a dalšího materiálu souvisejícího s kolejovou dopravou, pomoci s rozvojem byznysu na francouzském trhu. Podle Říhy Fischer vše dle smlouvy zpracoval. Fischer tvrdí to samé s tím, že nemůže za to, že firma jím odvedenou práci nakonec nezužitkovala.

O úrovni senátora Fischera ale také svědčí, že označil vlastence a antinacisty, účastníky shromáždění uspořádané pražskou organizaci Svazu bojovníků za svobodu k výročí německé okupace v březnu 1939, za „prasata“. Hmotná odpovědnost a odvolatelnost politiků je rovněž důležitá, aby si též rozmysleli, zda budou házet perly či miliony z veřejných prostředků s…, no Vy víte komu. 🙂

https://zpravy.aktualne.cz/…/r~a6fd84d257a311e9b38a0cc47ab…/

2019-04-09T10:11:59+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0