Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Piráti se dostali k moci a hned začali nechutně mlaskat u korýtek a utrácí veřejné peníze z Vašich daní pro svůj osobní prospěch.

Aktualita

Radim Fiala: Piráti se dostali k moci a hned začali nechutně mlaskat u korýtek a utrácí veřejné peníze z Vašich daní pro svůj osobní prospěch.

Ve svých funkcích rabují jak na dobytém území. Člen dozorčí Trade Center Praha rady Vladimír Šraier z Pirátů dostal služební mobil za bezmála 40 tisíc korun! Nyní se sice omluvil a chce peníze vrátit, přitom těch případů, kdy Piráti mlaskají u korýtek, je mnohem více. Piráti kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

Připomeňme jen, že početní poradci pirátského primátora Zdeňka Hřiba stojí Prahu čtvrt milionu měsíčně! Hřib si na úřad přivedl devět nových poradců, kteří jsou blízcí Pirátům.

Ještě před časem také Piráti verbálně bojovali proti kumulaci funkcí a politickým trafikám. Říkali, že na pozice v městských firmách mají usednout odborníci. Jakmile se ale dostali k moci, tak na své předvolební sliby zapomněli a na pozice dosazované vedením Prahy posadili často vlastní zastupitele a politiky.

Uvolnění zastupitelé a radní za pozice v městských firmách odměny nedostávají, neuvolnění však ano. Jde většinou o desítky i stovky tisíc korun ročně. Novinky.cz informovaly, že místa obsazují Piráti na základě výběrového řízení, to však ve svém nastavení zvýhodňuje členy pirátské strany a její sympatizanty a vyřazuje členy stran jiných. Jde například o pány Vašíčka, Veverku, Kolaju, paní Gregorovou… Senátorovi Lukáši Wagenknechtovi pražští Piráti napomohli k pozici v dozorčí radě Pražské plynárenské, kde měsíční odměna činí asi 40 tisíc. Těch případů je ale více…

Navíc Piráti si z veřejných institucí udělali svou cestovku a za Vaše peníze si jezdí na zájezdy do ciziny. Zahraniční cesta Pirátů do USA Prahu vyšla na 300 tisíc korun. Není to navíc tak dlouho, co se na sociální síti primátor hlavního města Zdeněk Hřib z České pirátské strany chlubil služební cestou na Tchaj-wan, na kterou vyrazil spolu s manželkou, pirátským poslancem Jakubem Michálkem a jeho přítelkyní a zastupitelkou Michaelou Krausovou. V Tchaj-peji se k nim pak připojil pirátský zastupitel a předseda výboru IT a Smart Cities Jaromír Beránek, který tam přeletěl ze San Francisca, kde doprovázel na konferenci o umělé inteligenci pirátského radního pro školství Víta Šimrala. Prahu jejich cesta vyšla na již zmíněných 300 tisíc korun.

Připomeňme také, že Piráti navrhují v Praze šmírovaní lidi, kteří mají svoje soukromé prázdné byty, a zvažují, že na majitele uvalí zvláštní daň či jinou sankci. Chtějí tak majitele přinutit k tomu, aby byty pronajímali, a tím chtějí vyřešit nedostatek bydlení…

Vzpomínáte, jak Piráti před volbami říkali: „Pusťte nás na ně!“? Jejich voliči se mylně domnívali, že tím mysleli: „Pusťte nás na zkorumpované politiky“. Nyní vidíme, že tím Piráti mysleli: „Pusťte nás taky na koryta.“ Jakmile se stali součástí koalice vládnoucí v Praze, už si pěkně rozdělují dobře placené funkce a koryta. Kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

https://www.idnes.cz/…/vladimir-sraier-iphone-pirati-objedn…

2019-05-06T10:47:43+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0