Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 7. 5. 2019

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD), ve kterém říkáme, že odmítáme přepisování historie druhé světové války, připomínáme, že nás západní mocnosti zradily dvakrát: jednou v Mnichově a podruhé v Jaltě a Postupimi, a že porážka nacismu je vítězstvím národovců a porážkou snahy vytvořit nadnárodní evropskou árijskou říši. Zvýšení daní na alkohol a tabák ze strany Babišovy vlády pouze přinese vyšší míru pašování či pokoutní výroby. Ústavní žalobu na prezidenta Miloše Zemana  považujeme za pokus o český Majdan. Fakt, že Babišova vláda podporuje i finančně současný polofašistický ukrajinský režim hlásící se k Banderovi a banderovcům, je cynický výsměch jejich českým obětem. Předsednictvo SPD odmítá návrh Babišovy vlády, aby armádu do zahraničí mohla vysílat vláda, nikoli parlament. Izrael má právo na sebeobranu a předsednictvo SPD odsuzuje terorismus Palestinců.

Porážka nacismu je vítězstvím národovců a porážkou snahy vytvořit nadnárodní evropskou árijskou říši

Hnutí SPD odmítá překrucování historie. Za komunistů jsme si nemohli připomínat, že Plzeň a část západních Čech osvobodila americká armáda. Teď se to totálně převrátilo a nesmí se zase pomalu připomínat, že drtivou většinu našeho území osvobodila armáda sovětská, která přinesla i největší oběti na životech. Vzdejme úctu všem, kteří padli v boji proti nacismu a osvobodili naši vlast před Německem bez ohledu na politické hry novodobých totalitářů!

V souvislosti s druhou světovou válkou si znovu musíme připomenout, že nás západní mocnosti zradily dvakrát: jednou v Mnichově a podruhé v Jaltě a Postupimi. Jednou nás přenechaly Němcům, podruhé bolševikům. Západní mocnosti přenechaly Sovětům i Polsko, kvůli kterému byla druhá světová válka zahájena.

Poučení pro nás je, že při zabezpečení své suverenity a svobody musíme spoléhat především sami na sebe jako Švýcarsko či Izrael, protože „spojenci“ nás mohou kdykoli zradit, když to bude pro ně výhodné. Podobně jako v roce 1938 či v čase Jalty a Postupimi nemůžeme spoléhat na dnes již zdegenerovaný takzvaný Západ reprezentovaný Německem a Francií, který s námi má zlé úmysly.

Hnutí SPD též odmítá demagogii, že druhá světová válka byla důsledkem existence národních států a národovectví. Jak dokazuje Hannah Arendtová ve své knize Původ totalitarismu, či jak o tom mluvil sám vůdce Třetí říše Adolf Hitler, nacismus byl nadnárodním rasismem, který měl sjednotit germánské árijské národy v jeden celek – ukázkou v praxi byly nadnárodní jednotky Waffen SS. Nacisté plánovali evropskou integraci, která se v mnohém podobala současné Evropské unii. Čili je to naopak – nacismus byl poražen vlasteneckým a národoveckým vzepětím občanů národních států, kteří bojovali za suverenitu svých zemí proti snaze vytvořit nadnárodní evropskou árijskou říši.

Zvýšení daní na alkohol a tabák pouze přinese vyšší míru pašování či pokoutní výroby

Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM po plánu na zvýšení spotřební daně na tabák, alkohol, a zavedení digitální daně a zdanění pojišťoven nyní navrhuje zavedení bankovní daně. Všechna tato opatření by – dle vlády – měla do rozpočtu přinést 30 miliard korun. Předsednictvo SPD tyto návrhy (kromě digitální daně na nadnárodní korporace) na zvyšování daní jednoznačně odmítá, protože ve všech případech tyto zvýšené náklady budou přeneseny z plátců na naše občany, opatření poškodí ekonomiku a povzbudí černý trh.

Zvýšení daní na alkohol a tabák pouze přinese vyšší míru pašování, či pokoutní výroby a stát tak v konečném důsledku vybere méně podobně, jako se to stalo, když tyto daně zvyšoval tehdejší ministr financí Kalousek. Po Kalouskově zvýšení daně o 10% kuřáci masivně přecházeli k nákupům na černém trhu. Každá čtvrtá v ČR vykouřená cigareta byla pašovaná, takže stát po zdražení vybral na dani o 9 miliard méně.

Po zvýšení daně za Kalouska milovníci tvrdých nápojů nepřestali pít alkohol, ale přešli na černý trh. Nebo na individuální dovoz alkoholu z Polska, kde byla spotřební daň tehdy nižší. Zvýšené nákupy spotřebitelů na černém trhu trvaly několik let, až do metanolové krize. Během té doby klesl roční výnos daně z lihu až na 6 miliard. Kvůli příliš vysokému zvýšení daně a zdražení legálního zdaněného alkoholu stát během 5 let přišel o zhruba 6 miliard Kč. Velká část z této sumy skončila v rukou pašeráků a lidí, kteří vyráběli falešné kořalky, tedy v rukou kriminálníků, kteří nakonec způsobili smrt a zmrzačení řady lidí při otravě metylalkoholem. Přesto Babišova ministryně financí nyní navrhuje dokonce dvojnásobné zvýšení daňové sazby na alkohol, než v krizových letech 2006 a 2010.

Úspory vlády je potřeba provádět zejména v zásadním snižováním státní byrokracie, omezením financování politických neziskovek a omezením vyvádění stovek miliard ročně ve formě dividend nadnárodních koncernů do zahraničí.

Pokus o český Majdan

Senátoři ze senátního klubu Senátor 21 dokončili chystanou ústavní žalobu na prezidenta Miloše Zemana. Předsednictvo hnutí SPD považuje tento krok za bezprecedentní pokus omezovat Ústavou daná práva a za pokus o český Majdan. Jde o další šíření nenávistné atmosféry ve společnosti. Pokud tento návrh bude podán, a následně jej bude projednávat Poslanecká sněmovna PČR, potom poslanci za SPD tento návrh nepodpoří.

Fakt, že Babišova vláda podporuje současný polofašistický ukrajinský režim hlásící se k Banderovi a banderovcům, je cynický výsměch jejich českým obětem.

Mnohé rodiny v České republice nemají na to, aby zaplatily školní obědy svým dětem, a přitom Babišova vláda posílá desítky milionů korun na financování „neziskovek“, které (byť nepřímo) podporují ukrajinský zkorumpovaný polofašistický režim, jenž se hlásí k odkazu šovinistických banderovců, kteří na Volyni spáchali genocidu až sto tisíců nevinných lidí, mezi nimiž byli i volyňští Češi. Hnutí SPD jasně odsuzuje, že Babišova vláda klade zájmy českých občanů na oltář zájmů Spojených států amerických a jejich loutkové polofašistické ukrajinské vlády. Je šokující, že Babišovu vládu může za těchto okolností, včetně podpory agrese NATO v Afghánistánu, podporovat i KSČM!

Navíc víme, že ukrajinský režim je pod obrovským vlivem zkorumpovaných oligarchů, čili je navíc i dost možné, že tyto prostředky, které mohly pomáhat českým občanům, budou rozkradeny. Hnutí SPD považuje fakt, že Babišova vláda podporuje současný polofašistický ukrajinský režim hlásící se k Banderovi a banderovcům, za cynický výsměch jejich českým obětem.

Vysílání našich vojáků musí nadále schvalovat Parlament ČR

Premiér Andrej Babiš oznámil záměr provedení legislativních změn ohledně vysílání českých vojáků do zahraničních operací pouze na základě nařízení Vlády ČR nebo Bezpečnostní rady státu. Hnutí SPD zásadně s těmito návrhy nesouhlasí. Pro SPD je nepřijatelné, aby naši vojáci byli vysíláni do zahraničních operací pouze na základě rozhodnutí Vlády ČR bez souhlasu Poslanecké sněmovny. Tyto pravomoci nesmějí přecházet z rukou parlamentu na vládu. Již nyní může vláda poslat české vojáky do zahraničí nejvýše na 60 dnů jen omezeně, a to považujeme za více než dostačující. SPD dlouhodobě nesouhlasí s vysíláním našich vojáků do zahraničních operací bez mandátu RB OSN. Naše armáda je v první řadě určena pro obranu území našeho státu podle Ústavy ČR.

Izrael má právo na sebeobranu. Odsuzujeme terorismus Palestinců

Z Pásma Gazy bylo o víkendu vypáleno na Izrael více než 600 raket, na což izraelská armáda reagovala protiútokem na pozice radikálních organizací Hamás a Islámský džihád. Výsledkem jsou desítky mrtvých a stovky raněných civilistů. Jedná se nejvyhrocenější situaci mezi Izraelem a Palestinci za poslední desítky let. Islámský džihád se tímto snaží rozpoutat válečný konflikt s Izraelem. Předsednictvo SPD odsuzuje raketové útoky z palestinského Pásma Gazy na Izrael a podporuje právo Izraele na sebeobranu. Zároveň považujeme raketové útoky na Izrael za akt terorismu.

2019-05-07T13:58:35+02:00