Úvodní stránkaNovinkyRadek Rozvoral: Hokej je pro naše občany fenomén – Češi do toho!

Aktualita

Radek Rozvoral: Hokej je pro naše občany fenomén – Češi do toho!

Na Slovensku začalo v pátek 10. května 83. mistrovství světa v ledním hokeji a už po úvodním zápase naší reprezentace se ukázalo, jaký je to fenomén pro naše občany, kteří bez ohledu na politické názory hrdě fandí České republice.

Je pravdou, že jsou chvíle, kdy se naši občané dokáží semknout a společně se hlásit a být hrdi na to, že jsou Češi. Tento stmelovací prvek přinášejí velké sportovní akce jako například olympijské hry, mistrovství Evropy či světa, a to především ve sportovních disciplínách, které u nás mají svou tradici a po celé republice mají širokou členskou základnu. Lední hokej u nás patří mezi top sporty a tak je zcela logické, že turnaj o mistra světa v tomto kolektivním sportu je v popředí zájmu většiny občanů. Ti se ve skupinách scházejí, aby společně povzbuzovali naše reprezentanty, a každé jejich vítězství v nich probouzí určitou euforii a hlavně hrdost a pocit, že i oni jsou součástí týmu a svou podporou přispěli k vítězství České republiky.

Právě probíhajícího MS v ledním hokeji, které bude zakončeno 26. května 2019, se zúčastní reprezentace z 16 zemí a celkem 64 zápasů bude odehráno ve dvou sportovních halách, v Bratislavě a Košicích. Naši hokejisté odehrají zápasy své skupiny na zimním stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě s kapacitou přes 10 tisíc diváků a podstatná většina fanoušků na zápasy naší reprezentace dorazí z České republiky. Ostatní budou sledovat zápasy v různých kulturních zařízeních, na společných prostranstvích prostřednictvím velkoplošných obrazovek nebo doma v kruhu svých nejbližších. Tak si jen přejme, ať se naši hokejisté dostanou co nejdále a získají medaili. Úvodní dva zápasy se Švédy a Nory se jim povedli, takže držme palce.

V této souvislosti chci připomenout, jak celý národ sledoval zápasy naší reprezentace v ledním hokeji v rámci zimních olympijských her v Naganu v roce 1998, kde jsme získali zlaté medaile. Tehdejší semifinále s Kanadou a následné finále s Ruskem bylo našimi občany sledováno na velkoplošných obrazovkách ve všech větších městech. V Praze fanoušci zaplnili celé Staroměstské náměstí. Ještě větší byly oslavy při příjezdu našich hráčů zpět do České republiky.

Jedním z hlavních lídrů, který se na úspěchu našich hokejistů v Naganu velkou měrou podílel, byl Jaromír Jágr. Tento sportovec se řadí mezi ty nejlepší v ledním hokeji na světě a je vzorem pro řadu mladých sportovců nejen u nás. Pro značku „Česká republika“ toho udělal strašně moc a proto je zcela nepochopitelné, že ho někteří lidé začali veřejně urážet např. přes sociální sítě, a to proto, že vyhověl nabídce pana prezidenta Miloše Zemana a zúčastnil se jeho poslední společné delegace v Číně. K tomu mohu pouze sdělit jediné. Naše hnutí SPD si Jardy Jágra váží nejenom jako sportovce, ale i jako občana, který udělal pro naši republiku v rámci její propagace v zahraničí mnohé a pro spoustu našich dětí je stále sportovním vzorem, což potvrzuje svým chováním a jednáním. Ti, co ho kritizují, mu nesahají ani po kotníky, takže nestojí za to se o nich dále zmiňovat.    

Na závěr se opět vrátím k probíhajícímu Mistrovsví světa v ledním hokeji 2019 a vyslovím přání, aby se naši hokejisté dostali až do finále, které bychom společně prožívali v kruhu svých nejbližších nebo opět společně na velkoplošných obrazovkách v kulturních zařízeních a v centrech měst. Bez ohledu na naše politické názory budeme na sebe ohleduplní a společně fandit „Češi do toho“.

2019-05-13T09:26:07+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0