Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Sluníčkářský předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček básní o skvělé Evropské unii a jak je pro nás výhodná, přitom ale říká jasné nesmysly.

Aktualita

Radim Fiala: Sluníčkářský předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček básní o skvělé Evropské unii a jak je pro nás výhodná, přitom ale říká jasné nesmysly.

Například tvrdí, že kvůli EU nejsou války. To je totální blbost. Stejně tak tvrdí, že „migrace ukázala, že jedině sjednocená Evropa může čelit současným bezpečnostním rizikům.“ Muslimská invaze a diktát Bruselu jsou podle Hamáčka jen strašení.

Nedivím se, že Hamáček píše takové věci, když sám říká, že „islám už v minulosti prokázal a prokazuje nadále, že má nezastupitelnou a nevyčíslitelnou roli ve vývoji lidské společnosti“, a ČSSD má ve svém programu podporu imigrace i multietnické a multikulturní společnosti. Sociální demokraté se též zasazují o politické sjednocení Evropy (tedy jinými slovy jeden evropský stát), globální vládnutí a nový světový řád. Pokud odmítáte masovou imigraci a diktát Bruselu, přijďte k volbám tento pátek a sobotu!

„Evropské národy po stovky let řešily své spory zbraněmi, až je dvě ničivé války v minulém století donutily skoncovat s letitým nepřátelstvím. Pět let po kapitulaci nacistického Německa, 9. května 1950, přišel francouzský ministr zahraničí Robert Schuman s myšlenkou udělat za minulostí tlustou čáru a začít s čistým stolem úplně jinak. Bez válek. Schuman byl jedním z hlavních zakladatelů Evropské unie a dodnes mu za to můžeme být vděčni,“ píše Hamáček.

To je přece totální nesmysl. Fakt, že se v Evropě po druhé světové válce zatím neválčilo, bylo dáno tím, že státy byly po válce vyčerpané a začala studená válka. Nemohly si dovolit mezi sebou válčit, neboť by je pohltil Sovětský svaz. Mír v Evropě byl způsoben také tím, že v Německu byly americké jednotky bránící případným revizionistickým snahám Německa.

Tvrzení, že EHS či EU způsobilo, že mezi sebou státy neválčí, je velkým nesmyslem. Například Velká Británie vstoupila do EHS až v roce 1973, téměř 30 let po druhé světové válce, ale s žádným státem v Evropě po druhé světové válce neválčila, podobně jako s nikým neválčily jiné evropské státy, které vstoupily do EHS či EU mnohem později nebo ty, které členy stále nejsou. S kým válčí Švýcarsko, Norsko, Island, Lichtenštejnsko, Andorra, Monaco, které v Evropské unii nejsou?

Je dobře, že Hamáček připomněl Schumana. To je člověk, který ve své době jako poslanec francouzského parlamentu hlasoval pro Mnichovskou dohodu. A nejen to. Byl i významným exponentem appeasementu vůči Německu a členem francouzské proněmecké kolaborantské vlády maršála Pétaina.

„A právě migrace ukázala, že jedině sjednocená Evropa může čelit současným bezpečnostním rizikům,“ píše Hamáček. Naopak imigrace přece ukazuje naprostou nefunkčnost Evropské unie a Schengenu, kdy existuje princip kolektivní nezodpovědnosti a otevřených hranic. EU je příčinou migrační krize, ne jejím řešením.
https://www.parlamentnilisty.cz/…/To-jste-mozna-ani-netusil…

Nedivím se, že Hamáček píše takové věci, Hamáček říká, že „islám už v minulosti prokázal a prokazuje nadále, že má nezastupitelnou a nevyčíslitelnou roli ve vývoji lidské společnosti“ a ČSSD má ve svém programu podporu imigrace i multietnické a multikulturní společnosti. Sociální demokraté se též zasazují o politické sjednocení Evropy (tedy jinými slovy jeden evropský stát), globální vládnutí a nový světový řád.

Pokud odmítáte masovou imigraci a diktát Bruselu, přijďte k volbám tento pátek a sobotu!
https://www.tyden.cz/…/hamacek-bezpecne-cesko-v-bezpecne-ev…

2019-05-20T18:49:49+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0