Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro německý Bild správně uvedl, že éra, v níž Německo a Francie rozhodovaly o celé Evropě, patří minulosti.

Aktualita

Radim Fiala: Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro německý Bild správně uvedl, že éra, v níž Německo a Francie rozhodovaly o celé Evropě, patří minulosti.

Poukázal také na to, že sankce EU vůči Rusku posloužily Němcům. S tím naprosto souhlasíme a podporujeme silnou spolupráci Visegrádu.

„Německo-francouzská mocenská osa v Evropě již končí. Francie, Německo a země Visegrádské skupiny – to je nová geometrie Evropy,“ říká Orban. „Politicky, emocionálně a ekonomicky budou země V4 budovat trvalý vztah,“ pokračoval maďarský premiér. I hnutí SPD chce posilovat visegrádskou čtyřku a spolupráci s dalšími středoevropskými národy jako protiváhu proti stále více dekadentnímu a islamizovanému Západu.

Viktor Orbán rovněž poznamenal, že sankce proti Rusku vytlačily z ruského trhu některé státy. Sankce EU uvalené na Rusko skutečně vedly ke zvýšení obchodu mezi Ruskem a Německem. „Je vybudován ruský plynovod do Německa. Mezitím se maďarský vývoz do Ruska snížil o 8 miliard euro. Z mé pozice to vypadá, jako že nás velké evropské země nás ze střední Evropy vytlačily z ruského trhu a zaujaly naše místo. A oni to nazývali sankcemi. Totéž platí pro Čínu,“ zdůraznil Orbán. A to bohužel platí i pro Českou republiku, kdy na protiruské sankce doplácíme, zatímco jiné státy zaplňují místo, které jsme uvolnili.

Musíme budovat silný suverénní národní stát a silnou armádu, která bude bránit naše území a která nebude určená na zahraniční mise. Musíme budovat spojenectví ne na základě krásných řečí, ale na základě REÁLNÝCH zájmů.

Společné skutečné klíčové zájmy nyní mají státy Visegrádu a střední Evropy. Mezi tyto zájmy patří: 1) zabránit masové imigraci a islamizaci našich zemí, 2) zabránit vzniku superstátu pod hegemonií Německa a Francie, 3) zachovat evropský charakter našich zemí proti multikulturalismu, 4) vytvořit obranné a geopolitické společenství v prostoru mezi Německem a Ruskem, jak to chápal již Palacký, 5) vytvořit hospodářské společenství nezávislých států. Toto uskupení musíme budovat pro případ, že se západní Evropu nepodaří zachránit a pro případ, že z EU vzniknou Spojené evropské emiráty.

Podobně jako v roce 1938 nemůžeme spoléhat na dnes již zdegenerovaný takzvaný Západ reprezentovaný Německem a Francií, které s námi mají zlé úmysly. Jsme pro ně jenom kolonie, ve které vidí odbytiště pro své šmejdy, levnou pracovní sílu a místo, ze kterého mohou vysávat zisky. Budujme společně naši střední Evropu, která se ubrání před islámem i velmocemi, které by nám chtěly diktovat.

http://www.prvnizpravy.cz/…/orban-era-kdy-nemecko-a-franci…/

2019-05-27T22:46:56+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0